Infecții Urinare cu E. Coli – Tratament Naturist cu Semințe de Chimen și Coriandru

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de bacterii și apar mult mai des la femei. Infecția începe în uretră și apoi ajunge în vezică și de aici în alte zone alte tractului urinar. Simptomele includ urinări frecvente și o senzație de arsură la urinat. Cauzele posibile ale infecțiilor urinare sunt: diabetul, prezența unor pietre la rinichi, incontinența urinară, sedentarismul, consumul insuficient de apă și lichide sau sarcina.

Semințe de Chimen și Coriandru - Infecții Urinare
Infecții Urinare cu E. Coli – Tratament Naturist cu Semințe de Chimen și Coriandru

Infecții Urinare cu E. Coli – Tratament Naturist cu Semințe de Chimen și Coriandru

Semințele de chimen și semințele de coriandru sunt 2 ingredient surprinzător de eficiente în tratarea infecțiilor urinare. Acest tratament își are originea în terapiile naturiste din India, mai precis în medicina Ayurveda. Are rezultate bune inclusiv la cei care au încercat mai multe tratament antibiotice fără succes.

Există mai mult variante de tratament pentru infecțiile urinare, folosind aceste semințe. Alegeți oricare din cele prezentate mai jos.

1. Puneți 3 linguri de semințe de coriandru măcinate (prin râșnița de cafea) și 1 lingură de miere într-un bol cu 3 căni de apă și lăsați la macerat. A doua zi, amestecați bine și beți câte 1 cană de macerat, de 3 ori pe zi.

2. Puneți 1 linguriță de semințe de chimen și 1 linguriță de semințe de coriandru măcinate într-un pahar cu apă, și lăsați-le la macerat peste noapte. Beți dimineața lichidul pe stomacul gol.

3. Luați câte 1-3 lingurițe de semințe de chimen măcinate pe zi. Beți cât mai multă apă pe parcursul zilei, 10-12 pahare.

4. Pentru senzația de arsură din timpul urinării, consumați o pastă din semințe de coriandru (1 lingură) și apă (1 pahar). Semințele se lasă întregi la înmuiat în apă peste noapte, iar a doua zi se fac pastă și se consumă simple, sau cu miere.

Cum funcționează

În anul 1996, FDA a aprobat utilizarea medicinală a semințelor de chimen pentru întărirea sistemul imunitar. Unele studii au arătat că aceste semințe pot ajuta inclusiv la combaterea bolilor autoimune și a cancerului. Medicii naturopați recomandă deseori aceste semințe pacienților cu un sistem imunitar slăbit.

Semințele de chimen au un conținut nutritiv excepțional (inclusiv acizi grași), prin care susțin sistemul imunitar, îmbunătățesc aspectul pieii și ajută la tratarea problemelor digestive și urinare. Au fost folosite de secole pentru ameliorarea flatulenței (gaze) și a durerilor de stomac, fiind totodată un tratament aproape antic pentru astm și alte afecțiuni respiratorii.

În ceea ce privește eficiența lor în tratarea infecțiilor urinare, semințele de chimen conțin anumiți compuși cu proprietăți antimicrobiene.

Semințele de coriandru sunt un remediu ayurvedic pentru infecțiile tractului urinar. Acestea au un efect răcoritor și ajută la reglarea temperaturii corpului. Mai mult, semințele de coriandru au proprietăți antiinflamatoare și digestive, și ajută la eliminarea senzație de arsură din timpul urinării. Semințele de coriandru se pot folosi sub formă de ceai, alături de semințe de chimen sau fenicul.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.