Tratament naturist chisturi ovariene si ovare polichistice

Nu toate femeile au posibilitatea să scape de chisturile ovariene cu ajutorul operației cu laser, una din cele mai ușoare și nedureroase.

Un tratament naturist pentru chisturile ovariene sau ovare polichistice este coada-calului, aplicată sub formă de comprese calde.

tratament naturist chisturi ovariene

tratament naturist chisturi ovariene

Coada-calului – o minune de plantă

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă miraculoasă, cu un spectru larg de acțiuni terapeutice. Planta conține acid silicic – o substanță cu un efect curativ puternic.

Citește și: CHISTURILE ovariene – când este necesară OPERAȚIA?

În medicina populară, coada-calului a fost apreciată în special pentru forța sa de a opri hemoragiile (uterine, nazale, pulmonare, stomacale sau hemoroidale).

Coada-calului poate vindeca de asemenea bolile renale (pietre și nisip) și vezicale grave (răceli la vezică), vărsăturile cu sânge, abcesele canceroase, rănile necrozate sau osteoporoza.

Ceaiul de coada-calului este recomandat tuturor persoanelor care suferă sau vor să prevină durerile reumatice, de artrită sau nevralgiile care apar după o anumită vârstă.

Tratament naturist chisturi ovariene

Se pun 2 mâini pline de coada-calului proaspătă (sau 300 g dacă planta este uscată) într-o sită agățată peste un vas cu apă clocotită. Plantele se lasă să se înfierbânteze, și când sunt suficient de fierbinți și moi, se învelesc într-o pânză de in și se aplică fierbinți pe regiunea în care se află chistul.

Se lasă să acționeze peste noapte sau se pot schimba de 3 ori pe zi (2 ore dimineața, 2 ore la amiază și 2 ore seara).

În paralel, se recomandă consumul a unei căni de ceai de coada-calului dimineața, și a unui ceai mixt, preparat dintr-un amestec de plante: gălbenele (300 g), coada-șoricelului (100 g) și urzică (100 g). Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de amestec de plante și o cană cu apă clocotită. Se beau câte 1-2 litri pe zi.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. si ptr rinichi ce planta folosim?

  2. Bună seara…Am și eu cateva nelamuriri ……Am mers la medicul ginecolog și mi-a zis ca am ovarul drept inflamat….Am luat tratament, dar nimic…și totusi ma doare foarte tare in partea dreapta …..aș vrea să știu ce as putea face. .. ce tratament naturist sa urmez…..
    Și încă ceva, nu pot rămâne însărcinată. .oare e de la ovar..sau pot avea alta problema.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.