Tinctură din Păpădie și Hrean – Elixir Ușor de Preparat în Casă

Rețetă Tinctură de Păpădie și Hrean

Rețetă Tinctură de Păpădie și Hrean

Rețetă Tinctură de Păpădie și Hrean

INGREDIENTE

20 g de rădăcină de păpădie uscată
10 g de hrean ras
100 ml de alcool alimentar de 70 de grade

PREPARARE

Se pun plantele într-un borcan și se toarnă alcoolul. Se închide ermetic și se lasă 10 zile la macerat, timp în care borcanul trebuie agitat de 3-4 ori pe zi.

După acest interval, tinctura se strecoară și se mai lasă 6 zile la decantat la frigider. La final, parte limpede a preparatului se strecoară din nou, iar tinctura se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare.

Tinctura de păpădie și hrean are ca termen de valabilitate 1 an de la preparare.

Se iau câte 20-30 de picături, de 2-3 ori pe zi, diluate cu puțină apă. Tinctura se ia după fiecare masă. Tratamentul durează 2-3 săptămâni, și se poate relua după o anumită perioadă de timp, ori de cât ori este nevoie.

EFECTE

Această tinctură mixtă combină două din cele mai puternice și complexe plante medicinale. Atât rădăcina de păpădie, cât și hreanul, sunt considerate adevărate medicamente pentru diferite probleme de sănătate și boli.

Tinctura de păpădie și hrean are efecte anti-inflamatoare, antiseptice, detoxifiante, purificatoare, digestive și regeneratoare.

– Eliberează căile respiratorii
– Ajută la oxigenarea sângelui
– Îmbunătățește funcția inimii și plămânilor
– Curăță rinichii
– Detoxifică ficatul
– Tratează indigestia
– Crește secreția de bilă și tratează bila leneșă
– Ajută la reducerea inflamațiilor și durerilor reumatice sau articulare
– Ucide bacteriile
– Ajută la regenerarea țesuturilor
– Elimină retenția de apă și ajută la slăbit
– Tratează dereglările glandei tiroide

Persoanele care suferă de boli de rinichi pot lua tinctura de păpădie și hrean în paralel cu albastru de metil (pastile), pentru sporirea efectului terapeutic.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.