Scăderea glicemiei – tratament cu mălai

Pe vremuri, când țăranii consumau mămăligă în loc de pâine, terciul de mălai era folosit și în scop terapeutic.

Studiile confirmă astăzi beneficiile pe care mămăliga le are asupra sănătății.

Scăderea glicemiei – tratament cu mălai

Scăderea glicemiei – tratament cu mălai

Reduce stresul, ajută la tratarea incontinenței urinare și anexitei, scade colesterolul, reglează nivelul zahărului din sânge și ajută la remedierea durerilor reumatice.

Făină de mălai pentru diabet

Un tratament din bătrâni care în multe cazuri de diabet a dat roade bune este cel cu făină de porumb (mălai) nefiert.

Se ia în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte 1 lingură de făină de mălai crudă, necernută.

Cantitatea de făină se înghite treptat, cu câte o gură de ceai sau apă. Nu se mai consumă nimic jumătate de oră după înghițirea mălaiului.

Bolnavul de diabet poate consuma pe parcursul zilei alimentele recomandate de medic pentru situația lui de sănătate.

Pe măsură ce tratamentul începe să dea roade și bolnavul resimte o ameliorare a bolii, se pot consuma mai multe alimente din cele interzise inițial.

Tratamentul cu făină de mălai se face 6 luni, perioadă după care de regulă survine o reglare a nivelului glicemic și menținerea în cote normale.

Se poate trece la un regim normal (cu produse zaharoase și făinoase), cu precauțiile de rigoare.

Însă pentru a nu recidiva diabetul, se recomandă continuarea tratamentului pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru rezultate bune, diabeticii pot înlocui pâinea cu mămăliga, cel puțin la 1-2 mese din zi.

Făina de mălai este considerată un adevărat medicament pentru persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu glicemia.

Se recomandă făina de mălai nefiartă, obținută la o moară cu pietre, întrucât aceasta păstrează cele mai multe enzime benefice pentru sănătate.

Din aceeași categorie de cereale recomandate în diabet, alături de mălai fac parte și făina de secară, tărâțele, făina intermediară de grâu, germenii de orz și ovăz, orezul decorticat și germenii de grâu.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. Faina de malai necernuta inseamna sa nu o trecem prin sita sa o consumam cu tot cu tarita ei ( sa nu o cernem necernuta adica sa nu o trecam prin sita).

  2. chiar nu am stiut asta foarte interesant multumesc

  3. Incercati ca ciar da rezultate,dupa numai 3 luni glicemia glicozurata are valori normale.

  4. De unde putem lua aceasta faina de malai necernuta ??La magazin nu cred ca se gaseste …iar de la tara nu as lua pt ca porumbul am vz ca nu este tinut in conditii igienice..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.