Asociația Pro Consumatori (APC) a evaluat, prin 2021, mălaiul din comerț. În analiza lor au fost incluse 21 de mărci de mălai comercializat în marile magazine. Echipa de experți APC, condusă de dr. Costel Stanciu, a identificat atunci mai multe […]

Asociația Pro Consumatori (APC) a evaluat, prin 2021, mălaiul din comerț. În analiza lor au fost incluse 21 de mărci de mălai comercializat în marile magazine. Echipa de experți APC, condusă de dr. Costel Stanciu, a identificat atunci mai multe […]
Puțini români se documentează cu privire la produsele pe care le cumpără. Puțini vor să știe din ce sunt făcute alimente, ce conțin, cât de calitative sunt. Puțini știu, de pildă, că mălaiul din comerț provine de la un porumb […]
Această budincă de mălai poate fi un desert rapid și hrănitor pentru adulți și copii deopotrivă. Nu conține zahăr, nici ulei, făină de grâu sau alte ingrediente. Se prepară doar din mălai și lapte. Dacă folosiți lapte de cocos, budinca […]
Dacă țineți post, regim de slăbit sau aveți o dietă fără gluten, încercați să faceți aceste turte din mălai. Nu conțin făină obișnuită, nici ulei. Se fac doar din trei ingrediente. Turtele sau lipiile din mălai sunt un tip de […]
Mălaiul fiert este unul din cele mai emblematice preparate ale gastronomiei românești. Mămăliga a fost folosită de-a lungul timpului nu doar ca aliment, ci și ca remediu. Sunt binecunoscute cataplasmele cu fiertura de mălai sau mămăliga caldă aplicate pe piept […]
Mălaiul dulce este o rețetă străveche, ce provine din mediul rural. Mai bine zis, este o delicatesă țărănească, preparată cu precădere în zonele din Ardeal. Câte bordeie, atâtea obiceiuri, zice o vorbă. Și în cazul acestei prăjituri, variantele de rețetă diferă […]
Vă prezentăm rețeta unei prăjituri super-rapide, foarte sățioasă și gustoasă. Deși combinația dintre mălai și lămâie pare ciudată, rezultatul final este neașteptat de bun. Această prăjiturică poate fi preparată dimineața, și servită la micul-dejun. Întrucât se face repede și este […]
Mămăliga este un aliment țărănesc, îndestulător și ieftin, consumată cu precădere în zonele rurale, mai ales în lunile friguroase de iarnă, când alte surse de hrană erau greu de procurat. O putem folosi măcar la o masă a zilei, în […]
Pe vremuri, când țăranii consumau mămăligă în loc de pâine, terciul de mălai era folosit și în scop terapeutic. Studiile confirmă astăzi beneficiile pe care mămăliga le are asupra sănătății. Reduce stresul, ajută la tratarea incontinenței urinare și anexitei, scade […]
Cele mai bune tratamente pentru păr rămân tot cele tradiționale, transmise din generație în generație, căutate cu ardoare și astăzi de femeile care au veșnic probleme cu podoaba capilară. Urzica, brusturele, nucul, usturoiul, gazul, uleiul de ricin și mălaiul sunt […]