Asociația Pro Consumatori (APC) a evaluat, prin 2021, mălaiul din comerț. În analiza lor au fost incluse 21 de mărci de mălai comercializat în marile magazine. Echipa de experți APC, condusă de dr. Costel Stanciu, a identificat atunci mai multe […]
Articole despre 'mălai'
Românii fac mămăligă din porumb modificat genetic?
Puțini români se documentează cu privire la produsele pe care le cumpără. Puțini vor să știe din ce sunt făcute alimente, ce conțin, cât de calitative sunt. Puțini știu, de pildă, că mălaiul din comerț provine de la un porumb […]
Budincă dulce de mălai și lapte de cocos – desert rapid, fără zahăr
Această budincă de mălai poate fi un desert rapid și hrănitor pentru adulți și copii deopotrivă. Nu conține zahăr, nici ulei, făină de grâu sau alte ingrediente. Se prepară doar din mălai și lapte. Dacă folosiți lapte de cocos, budinca […]
Turte din mălai (tortilla) fără ulei – rețetă mexicană
Dacă țineți post, regim de slăbit sau aveți o dietă fără gluten, încercați să faceți aceste turte din mălai. Nu conțin făină obișnuită, nici ulei. Se fac doar din trei ingrediente. Turtele sau lipiile din mălai sunt un tip de […]
Mălaiul fiert cu miere vindecă rănile stomacului (ulcer și gastrită)
Mălaiul fiert este unul din cele mai emblematice preparate ale gastronomiei românești. Mămăliga a fost folosită de-a lungul timpului nu doar ca aliment, ci și ca remediu. Sunt binecunoscute cataplasmele cu fiertura de mălai sau mămăliga caldă aplicate pe piept […]
Mălai dulce – o rețetă de demult…
Mălaiul dulce este o rețetă străveche, ce provine din mediul rural. Mai bine zis, este o delicatesă țărănească, preparată cu precădere în zonele din Ardeal. Câte bordeie, atâtea obiceiuri, zice o vorbă. Și în cazul acestei prăjituri, variantele de rețetă diferă […]
Prăjitură rapidă “la cană”, din mălai și lămâie – rețetă
Vă prezentăm rețeta unei prăjituri super-rapide, foarte sățioasă și gustoasă. Deși combinația dintre mălai și lămâie pare ciudată, rezultatul final este neașteptat de bun. Această prăjiturică poate fi preparată dimineața, și servită la micul-dejun. Întrucât se face repede și este […]
MĂMĂLIGA, „pâinea țăranilor” – beneficii extraordinare pentru sănătate (rețetă)
Mămăliga este un aliment țărănesc, îndestulător și ieftin, consumată cu precădere în zonele rurale, mai ales în lunile friguroase de iarnă, când alte surse de hrană erau greu de procurat. O putem folosi măcar la o masă a zilei, în […]
Scăderea glicemiei – tratament cu mălai
Pe vremuri, când țăranii consumau mămăligă în loc de pâine, terciul de mălai era folosit și în scop terapeutic. Studiile confirmă astăzi beneficiile pe care mămăliga le are asupra sănătății. Reduce stresul, ajută la tratarea incontinenței urinare și anexitei, scade […]
Mălai Pentru Creșterea Părului – Leacuri Străvechi
Cele mai bune tratamente pentru păr rămân tot cele tradiționale, transmise din generație în generație, căutate cu ardoare și astăzi de femeile care au veșnic probleme cu podoaba capilară. Urzica, brusturele, nucul, usturoiul, gazul, uleiul de ricin și mălaiul sunt […]