Gastrita – Simptome, Cauze, Leacuri Indiene

Gastrita este o boală inflamatorie a mucoasei stomacului. Simptomele sunt de regulă dureroase, și se manifestă sub formă de crampe la nivelul stomacului sau în partea superioară a abdomenului.

Gastrita - Leacuri Ayurveda

Gastrita – Leacuri Ayurveda

Gastrita – Simptome și Cauze

Alte semne care atestă apariția gastritei sunt greața, pierderea poftei de mâncare și vărsături, dureri de cap, amețeală, respirație urât mirositoare și debit mare de salvă cu gust neplăcut în gură, senzație de limbă încărcată, dureri în regiunea de stânga-sus a stomacului, urinare frecventă, arsuri la stomac, stare de neliniște sau depresie psihică.

Între cauzele depistate de specialiști, gastrita poate să apară din pricina unei supraalimentări neobișnuite, în urma unui consum de alimente nepreparate, preponderent crude sau în urma utilizării excesive de condimente, sosuri, cafea, ceai sau alcool. Stresul este un alt factor care poate declanșa gastrita.

Tratamente naturiste pentru gastrită

Am ales câteva rețete naturiste pentru ameliorarea simptomelor gastritei din medicina Ayurveda, concepută pe principiile de vindecare indiene străvechi.

1. Semințe de carambola cu sare

Se amestecă o linguriță de semințe de carambola cu o linguriță de sare și se mestecă bine. Simptomele dureroase dispar în scurt timp.

2. Pulbere de lemn-dulce

Se adaugă o linguriță de pulbere de lemn-dulce (măcinat prin râșnița de cafea) într-un pahar cu apă fierbinte, se amestecă și se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară lichidul și se bea de 3 ori pe zi.

3.Alte sfaturi și recomandări

– Persoanele care au gastrită sau suferă deseori de simptome asemănătoare, sunt sfătuite să bea câte 2 căni de apă de nucă de cocos în fiecare zi.

– O linguriță de semințe de fenicul mestecate zilnic după fiecare masă poate aduce de asemenea alinare în acest caz.

– Este important să se renunțe de consumul de carne roșie, ardei roșu, murături, ceaiuri, cafea, dulciuri și băuturi carbogazoase.

– Se recomandă evitarea consumul de apă în timpul meselor, deoarece aceasta diluează sucurile digestive și întârzie digestia.

– Cina trebuie să se ia cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.