Chaga – aurul negru din pădurile României care vindecă mulțime de boli

Chaga este numele unei ciuperci medicinale extrem de valoroase. Deoarece se găsește foarte greu, a fost numită „aurul negru”.

Crește și în pădurile nostre, însă doar cunoscătorii ajung la ea. Din fericire, există suplimente cu Chaga, care pot fi folosite în numeroase boli. Ciuperca este comercializată și ca supliment alimentar.

Chaga mesteacan

Chaga ppe mesteacan

Chaga – un parazit vindecător

Chaga (Inonotus obliquus) este o ciupercă parazitară, care crește pe trunchiul de mesteacăn. De aceea se mai numește „zgura mesteacănului”. Se spune că Chaga mănâncă copaci, dar vindecă oameni!

În cazuri mai rare crește pe fagi, arini, castani sau carpeni. Trebuie să știți că doar cea găsită pe mesteacăni este comestibilă și bună de folosit în scop medicinal.

Chaga este folosită în medicina tradițională în diverse probleme de sănătate. Este una din cele mai bune surse de antioxidanți dintre ciupercile medicinale.

Ciuperca tămăduirii cancerului

Extractele de Chaga au demonstrat puternice activități antitumorale. Este implicată îndeosebi în terapiile contra cancerului mamar, cervical și de piele, dar și a diabetului.

Această ciupercă suprimă proliferarea celulelor maligne și induce moartea lor programată (apoptoza).

Chaga

Chaga

Modulează imunitatea, combate alergiile

Chaga susține imunitatea prin faptul că mărește apărarea corpului și modulează răspunsurile imune exagerate.

Acționează la nivel celular. Ajută la refacerea membranelor celulare și oxigenarea celulelor. Hrănește mitocondriile – organitele generatoare de energie din celule.

Chaga este un bun antialergic. Este benefică în tulburările metabolice. Scade colesterolul și zahărul din sânge. Poate fi folosită de către diabetici.

    Cumpără de aici    

Chaga capsule

Cumpara Chaga capsule

Combate diabetul, protejează ficatul

Ciuperca Chaga are efecte hepatoprotectoare. Reduce inflamația în diferite afecțiuni, precum gastrite sau ulcere, boli de ficat, dischinezie, polipi gastrici și intestinali, boli de rinichi.

În ce boli ajută Chaga

La fel ca multe alte ciuperci medicinale, Chaga are un profil nutrițional remarcabil. Furnizează proteine, fibre și alți nutrienți care tonifică întregul organism, îmbunătățind totodată starea mentală.

Se remarcă însă prin capacitatea sa de a combate diverse boli, precum:

• alergii
• boli apărute pe fondul unor inflamații excesive sau stres oxidativ
• diabet
• hipercolesterolemie
• boli de ficat
• boli autoimune
• cancere

Cum se folosește Chaga

Ciuperca Chaga se poate măcina și fierbe ca un ceai sau cafea.

Sau se poate administra sub formă de extracte standardizate sau capsule. Se iau câte 1-2 capsule pe zi, sau conform prospectului ori indicațiilor specialistului.

Citește și: Coada curcanului – ciuperca miraculoasă cu putere mare împotriva cancerului și altor boli

Surse articol:

1. Arata S, Watanabe J, Maeda M, Yamamoto M, Matsuhashi H, Mochizuki M, Kagami N, Honda K, Inagaki M. Continuous intake of the Chaga mushroom (Inonotus obliquus) aqueous extract suppresses cancer progression and maintains body temperature in mice. Heliyon. 2016 May 12;2(5):e00111. doi: 10.1016/j.heliyon.2016.e00111. PMID: 27441282; PMCID: PMC4946216.
2. Fordjour E, Manful CF, Javed R, Galagedara LW, Cuss CW, Cheema M, Thomas R. Chaga mushroom: a super-fungus with countless facets and untapped potential. Front Pharmacol. 2023 Dec 5;14:1273786. doi: 10.3389/fphar.2023.1273786. PMID: 38116085; PMCID: PMC10728660.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.