Ai câteva banane coapte în frigider? Fă aceste brioșe rapide la blender, fără zahăr și făină de grâu!
Dacă aveți câteva banane coapte prin frigider, pe care nu le mai vrea nimeni, transformați-le într-o tavă de brioșe delicioase!
Se prepară foarte repede, în circa 40 de minute. Toate ingredientele se pun în blender, după care compoziția se toarnă în forme direct din vasul blenderului.
Ce poate fi mai simplu de atât? Fără multe vase murdare, fără multă treabă în bucătărie.
Deși nu au niciun gram de făină de grâu și zahăr, aceste brioșe sunt pufoase și foarte reușite. Veți fi surprinși de rezultat!
Cuprins
Brioșe la blender – fără zahăr și făină de grâu
Ingrediente (pentru 12 brioșe)
• 240 g de banane
• 150 g de ouă
• 1 lingură de ulei
• 150 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 60-100 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• scorțișoară după gust (vă recomand scorțișoara autentică Ceylon)
• 1 praf de sare
• opțional: picături de ciocolată pentru decor (vi le recomand pe acestea fără zahăr)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Dacă folosiți forme de brioșe din silicon, nu mai trebuie să le ungeți cu ulei.
Decojiți bananele, rupeți-le bucăți și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați ouăle, uleiul, eritritolul, fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara și sarea.
Mixați circa un minut, sau până când ingredientele se mărunțesc complet și rezultă o compoziție fină.
Turnați blatul în 12 forme de brioșe. Dacă nu aveți forme din silicon, vă recomand să folosiți hârtie pentru brioșe nealbită, fără clor.
Umpleți-le pe trei sferturi. Puneți câteva picături de ciocolată deasura fiecărei brioșe, presându-le puțin cu dosul lingurii ca să intre în aluat.
Se pot pune și alte ingrediente, precum nuci, migdale tocate, stafide, merișoare etc.
Introduceți tava în cuptor pentru circa 25 de minute. Brioșele sunt gata când sunt ferme la atingere și scobitoarea iese curată din mijloc. Scoateți tava din cuptor și lăsați brioșele la răcit complet.
Aceste brioșe sunt suficient de hrănitoare încât să poate înlocui o masă sau să vă țină de foame pe drum. Conțin fibre, proteine și zaharuri naturale.
Le puteți servi la micul-dejun cu o ceașcă de cafea, iaurt, lapte sau ceai. Sunt potrivite și ca desert sau gustare. Pot fi luate la pachet la serviciu sau la școală.
Se păstrează într-o caserolă închisă, în frigider. Rezistă până la o spătămână. Dacă ați făcut mai multe, le puteți pune în congelator, unde vor sta bine până la 3 luni.
Înainte de a le consuma, lăsați-le să stea o noapte în frigider.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină
Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe din fulgi de cocos și ouă – doar 2 ingrediente! Fără zahăr, făină, ulei!
Sursă rețetă: Detoxionista, Blender banana oatmeal muffins: https://www.youtube.com/watch?v=RseAS6lcIgo