Uleiul de ricin reduce inflamația și uscăciunea ochilor

Uleiul de ricin este folosit în scopul vindecării corpului de mii de ani. Egiptenii îl foloseau în ritualurile de îmbălsămare și ca agent laxativ.

Herodot recomanda uleiul de ricin pentru tratarea pielii și pentru stimularea creșterii părului.

Uleiul de ricin reduce inflamatia si uscaciunea ochilor

Uleiul de ricin reduce inflamatia si uscaciunea ochilor: User18526052 / Pickisuperstar

În medicina tradițională chineză, uleiul de ricin era folosit sub formă de comprese pentru reducerea inflamațiilor articulare.

În medicina indiană (Ayurveda), acesta era întrebuințat în scop intern pentru problemele digestive.

Uleiul de ricin este menționat și în Sfânta Scriptură, fiind considerat un ulei biblic, tămăduitor.

Proprietățile uleiului de ricin

Ricinul conține un raport bun de Omega-9 și Omega-6. Beneficiile uleiului de ricin se datorează în mare parte conținutului de acid rinoleic.

Acesta se aseamănă cu uleiul de pește, având proprietăți antiinflamatorii remarcabile. Previne creșterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și mucegaiurilor.

A început să fie comercializat ca ulei terapeutic în secolul al 20-lea în America de Nord. În zilele noastre sunt binecunoscute compresele cu ulei de ricin, recomandate de diverși practicanți ai medicinei integrative, holiste sau funcționale.

Sindromul ochilor uscați – cauze

Uleiul de ricin ar putea fi util în ameliorarea sindromului de ochi uscat. Această problemă apare din cauza insuficienței de lacrimi. Poate fi cauzată de operația de cataractă, clipitul rar, lipsa de Omega-3 și vitamina D, boli tiroidiene, artrită reumatoidă, dureri de cap sau diabet.

Sindromul premenstrual, sarcina și perioada de după menopauză pot duce de asemenea la uscarea ochilor.

Alți factori care contribuie la această problemă este expunerea la aerul condiționat, lentilele de contact, consumul excesiv de cafea și tutun.

Unele antibiotice, antidepresive, antihistaminice, anticoncepționale, antiulceroase, hipotensive și diuretice pot reduce producția optimă de lacrimi.

Uleiul de ricin reduce uscăciunea oculară

Uleiul de ricin ar putea fi util în unele afecțiuni oculare. Un studiu pe animale a arătat că o soluție pe bază de ulei de ricin protejează ochii împotriva uscăciunii și ar putea fi folosit pe post de „lacrimi artificiale”.

Un studiu din 2010 a descoperit că picăturile oculare care conțin ulei de ricin cresc grosimea stratului lipidic al lacrimilor și reduc uscăciunea ochilor.

Dr. Sam Berne, optomotrist și medic holistic din New Mexic, recomandă aplicarea uleiului de ricin pe pleoape pentru reducerea senzației de ochi uscați.

În urma cercetărilor făcute pe cont propriu, acesta a descoperit că masarea pleoapelor cu ulei de ricin diminuează roșeața, oboseala ochilor și uscăciunea apărute în urma expunerii la ecrane.

Dr. Berne spune că uleiul de ricin reduce simptomele de uscăciune oculară cronică, blefarită și disfuncția glandei Meibomian,

Acesta îi sfătuiește pe pacienții săi să aplice puțin ulei de ricin pe ochi seara, înainte de culcare și să maseze pleoapele.

După ce am recomandat acest tratament la peste 1000 de pacienți, peste 90% au raportat o reducere a simptomelor după utilizarea masajului pleoapelor cu ulei de ricin”.

Rezultatele au apărut după 2 săptămâni de aplicare consecutivă, seară de seară.

Cum se folosește uleiul de ricin

Protocolul este simplu. Trebuie să vă spălați pe mâini și să puneți o picătură de ulei de ricin pe vârful degetelor. Masați ușor partea exterioară a pleoapei timp de 20-30 de secunde.

Masajul îmbunătățește circulația sangvină și uleiul ajută la lubrifierea și hrănirea ochilor. Reduce inflamația și iritația.

Persoanele cu chalazion nu trebuie să folosească mai mult de o picătură pentru fiecare pleoapă.

Dacă inflamația crește după câteva zile de aplicare, întrerupeți tratamentul.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole despre uleiul de ricin și beneficiile acestuia:

Durere de genunchi? Încearcă compresele cu ulei de ricin
Compresa cu ulei de ricin dizolvă pintenii, ciocurile, pietrele la rinichi, nodulii la sân
Chisturi ovariene, fibrom, endometrioză, noduli – comprese cu ulei de ricin
Uleiul de ricin ajută la curățarea ochilor și îmbunătățirea vederii
Cum să folosești uleiul de ricin pentru păr, mătreață și cearcăne

Surse articol:

1. Ann Marie Griff, Castor oil for dry eyes: benefits and side effects, Healthline: https://www.healthline.com/health/castor-oil-for-dry-eyes
2. Sam Berne, The healing benefits of castor oil: https://www.drsamberne.com/the-healing-benefits-of-castor-oil/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.