Uleiul de ricin ajută la curățarea ochilor și îmbunătățirea vederii

Compresele cu ulei de ricin sunt un miracol în medicina funcțională.

Dr. Marisol Teijeiro, medic naturopat, a descoperit cât de puternic este uleiul de ricin și cât de mari sunt beneficiile aplicării acestuia pe corp.

Compresele cu ulei de ricin curata ochii si imbunatatesc vederea

Compresele cu ulei de ricin curata ochii si imbunatatesc vederea: Claudia Muehlenweg

Folosește compresele cu ulei de ricin pentru pacienții săi de mai bine de zece ani. Acestea ajută la vindecarea intestinului sau colonului, îmbunătățirea digestiei și a somnului, reducerea stresului și mai cu seamă la reglarea hormonilor.

Uleiul de ricin – un vindecător holistic

În ciuda faptului că este un remediu puțin documentat în studiile științifice, utilizările uleiului de ricin datează de sute de ani în diferite sisteme de medicină tradițională.

Din păcate, a ieșit din uz de-a lungul timpului, astfel încât puțini sunt cei care mai știu astăzi cât de puternică este acțiunea lui și cât de multe probleme de sănătate poate să rezolve. Știința a început să confirme ceea ce medicina antică știa și practica deja.

Uleiul de ricin este un ulei purtător sau conductor excelent pentru uleiurile esențiale și alte soluții topice. Acesta are o putere mare de penetrate în țesuturile pielii.

Citește și – Chisturi ovariene, fibrom, endometrioză, noduli – comprese cu ulei de ricin

Este foarte bogat în antioxidanți și acizi grași. Conține vitamina E, quercetină și acid ricinoleic. Este un excelent antiinflamator. Reduce durerile. Susține sănătatea microbiomului.

Un alt beneficiu incredibil este îmbunătățirea vederii, care poate fi obținut prin aplicarea compreselor pe ochi sau pe ficat.

Uleiul de ricin îmbunătățește funcția organelor interne și vederea

Sănătatea ficatului este strâns legată de sănătatea ochilor. De fapt, în ochi sau în partea albă a ochiului se poate „citi” cât de suprasolicitat este ficatul. Cu cât mai roșii sunt ochii, cu atât mai încărcat este ficatul.

Dacă vreți să vă păstrați tinerețea ochilor, folosiți compresele cu ulei de ricin. Acest remediu nu este bun doar pentru ochi și frumusețe, ci și pentru organele interne.

În medicina chineză tradițională există o mapă a feței în care se vede clar conexiunea dintre ochi și celelalte organe ale corpului.

Sub ochi se află rinichii și stomacul. Cearcănele și aspectul întunecos sau pufos de sub ochi se pot datora problemelor la nivelul acestor două organe, precum stres crescut și sensibilități alimentare.

Pe pleopele de deasupra se află splina. Staza papilară poate indica o congestie a splinei, care poate fi îndepărtată prin aplicarea compreselor cu ricin. Funcționează ca prin magie, spune dr. Marisol.

Durerile de cap la nivelul tâmplelor indică o congestie a vezici biliare (dificultăți de digerare a grăsimilor).

Comprese cu ulei de ricin pentru ochi

Se folosește mai puțin de 1 linguriță de ulei de ricin, care se pune pe centrul compresei. Se îndoaie, se pune pe zona ochilor, apoi se desface la loc. Compresa trebuie să acopere și sprâncenele. Se lasă să acționeze cel puțin o oră.

Sau puteți unge direct ochii și sprâncele cu ulei, cu mișcări de jos în sus.

Cum acționează uleiul de ricin și în bolile de ochi

Cum se explică efectele benefice ale uleiului de ricin în cataractă, glaucom, miopie și alte probleme de vedere?

Dr. Marisol spune că ochiul se îmbolnăvește din cauza stresului și a inflamației. Uleiul de ricin remediază ambele probleme.

Citește și – Remedii naturale pentru cataractă – prof. dr. Constantin Milică

De asemenea, ochiul îmbătrânește din cauza deficitului de nutrienți necesari. Unul din ei este glutationul, pe care vitamina E din ricin îl stimulează.

Totodată, îmbătrânirea oculară apare din cauza incapacității ochilor de a elimina depozitele de toxine acumulate în țesuturile grase.

Uleiul de ricin îmbunătățește sistemul limfatic din jurul ochilor și circulația, care ajută la transportului oxigenului și a nutrienților și totodată la eliminarea toxinelor și curățarea globului ocular.

Atenționări

Când cumpărați ulei de ricin, recipientul sau sticla în care vine trebuie să fie din sticlă și nu din plastic. Fiind un conductor puternic, compușii nocivi din plastic pot ajunge în corp, agravând și mai mult problemele de sănătate.

Inclusiv compresa pe care o folosiți trebuie să fie dintr-un material natural, fără substanțe chimice.

Nu picurați uleiul de ricin direct în ochi. Trebuie aplicat doar pe piele.

Surse articol:

1. Your Longevity Blueprint, castor oil packs with dr. Marisol Teijeiro: https://yourlongevityblueprint.com/dr-marisol-teijeiro-castor-oil/
2. How castor oil packs help you clear up your vision with dr. Marisol: https://www.youtube.com/watch?v=YMNFAhXx-t4&ab_channel=ClaudiaMuehlenweg-HolisticVisionCoach

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.