Remedii naturale pentru cataractă – prof. dr. Constantin Milică

Cataracta nu mai este astăzi o boală a vârstnicilor sau pur ereditară. Foarte mulți alți factori pot determina apariția ei.

Expunerea îndelungată la soare, proasta funcționare a rinichilor, alimentația săracă în antioxidanți și vitamine (din fructe, legume și verdețuri) și administrarea excesivă de corticosteroizi (dexametazonă, prednison etc) sunt doar câteva cauze ale dezvoltării cataractei înainte de vreme.

Remedii naturale pentru cataracta – prof. dr. Constantin Milica

Remedii naturale pentru cataracta – prof. dr. Constantin Milica

Cataracta poate fi de asemenea cauzată de alte boli oftalmologice sau de unele leziuni oculare provocate de un traumatism.

Tratamente interne

• Ceai mixt

– coada-calului
– urzică
– gălbenele
– sunătoare
– troscot
– ventrilică

Plantele se amestecă în cantități egale. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 3 căni de infuzie pe zi. În fiecare cană se adaugă câte 1 linguriță/lingură de Bitter Suedez.

• Macerat mixt

– semințe de mărar (200 g)
– pulbere de rădăcină de valeriană (50 g)
– miere de albine (500 g)
– 2 litri de apă fierbinte

Semințele de mărar se pun într-un borcan. Rădăcinile de valeriană uscate se macină prin râșnița electrică de cafea până se transformă într-o pulbere fină.

Se adaugă în borcan și se amestecă bine cu semințele de mărar.

Peste ele se toarnă mierea de albine și apa. Se amestecă până la omogenizare, se pune capacul și se lasă timp de 24 de ore la macerat.

După perioada de macerare, preparatul se strecoară și se păstrează în sticle de culoare închisă, la frigider.

Se consumă câte 1 lingură de macerat, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală a zilei.

Tratamente externe

• Infuzie de silur

Se prepară dintr-o linguriță de plantă, infuzată timp de 5 minute într-o cană de apă clocotită.

Se strecoară și se aplică pe pleoapele închise comprese cu infuzie, de 4-5 ori pe zi. Această infuzie se poate folosi și la spălarea ochilor.

• Păpădie

Se prepară un decoct de păpădie, din tije florale, frunze și muguri. Se strecoară și se folosește sub formă de comprese sau spălături ale corneei folosind un tampon de vată sterilizat.

Ajută la limpezirea ochilor și vindecarea cataractei.

• Pulberi de plante

– pulbere de roiniță
– pulbere de albăstrele
– pulbere de rostopască
– pulbere de frunze de coacăz

Aceste pulberi se obțin prin măcinarea plantelor uscate prin râșnița electrică de cafea. Se amestecă în cantități egale.

Se toarnă peste ele 50 ml de apă clocotită, cât să se umezească, și se lasă 10 minute. Se adaugă apoi 100 ml de apă rece și se mai lasă încă 4-6 ore la macerat.

Se strecoară și se aplică pe ochii închiși, sub formă de comprese, de 3-4 ori pe zi.

• Sevă de viță de vie

Această sevă se mai numește “plânsul“ viței de vie. Se colectează primăvara devreme. Se aplică pe ochi sub formă de comprese.

• Bitter suedez

Se ung pleoapele înainte cu cremă de gălbenele. Se umezește o bucată de vată în Bitter suedez, se stoarce și se ung ochii închiși cu tamponul de vată.

Sursă articol:

“Medicina Naturistă” – Tainele Sănătății, Tinereții și Frumuseții, Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Ed. Doxologia

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.