Cum să îți detoxifici corpul și să slăbești cu floare de soc

Cine a cules flori de soc în primăvară poate face peridioc cure de detoxifiere cu această plantă.

Ceaiul de soc intensifică transpirația, facilitează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea apei și a toxinelor din corp. Este un leac natural pentru slăbit.

Cum sa iti detoxifici corpul si sa slabesti cu floare de soc

Cum sa iti detoxifici corpul si sa slabesti cu floare de soc

Floarea de soc intensifică transpirația și eliminarea toxinelor

Socul are efecte tonice sangvine, vasoprotectoare, diuretice, laxative, purgative, hipoglicemiante și hepatoprotectoare.

Ajută la modularea răspunsului imunitar și inhibă eliberarea de citokine pro-inflamatorii. Este un mijloc natural eficient pentru curățarea organismului.

Socul sprijină procesele de digestie și eliminare și contribuie la menținerea sănătății pielii. Prin faptul că favorizează eliminarea deșeurilor prin intestin și rinichi, previne acumularea de toxine la nivelul pielii.

Grație acțiunii sale diaforetice, floare de soc induce o transpirație abundentă care stimulează eliminarea toxinelor și scăderea în greutate.

Conține antioxidanți care reduc grăsimea corporală

Socul are efecte bune în curele de slăbire datorită conținutului bogat în compuși polifenolici.

Principalii antioxidanți pe care îi conține sunt flavonoizii (quercetină, rutină, kaempferol) și acizii hidroxicinamici (acid clorogenic, acid cafeic, acid protocateuchic).

Acidul cafeic și acidul hidroxicinamic s-au dovedit eficienți în scăderea greutății corporale.

Cura de detoxifiere cu ceai de soc poate fi realizată în mod regulat pe tot parcursul anului.

Cura cu soc pentru detoxifiere și slăbit

Ingrediente

  • 5 lingurițe de flori de soc
  • 500 ml de apă

Mod de preparare

Puneți apa la fiert într-un ibric. Când a început să fiarbă, stingeți focul și adăugați florile de soc. Acestea pot fi proaspete sau uscate.

Puneți capacul și lăsați planta la infuzat 10 minute sau mai mult. Ulterior, ceaiul se strecoară și se consumă cald, fără zahăr, miere sau alți îndulcitori.

Mod de administrare

Cura constă în administrarea unei cantități de 750 ml de ceai de soc pe zi, adică 3 căni. Fiecare cană se consumă după mesele principale, cu înghițituri mici.

Tratamentul durează 4 săptămâni și poate fi repetat după o pauză de 2 luni.

Pentru a intensifica transpirația în caz de răceală, faceți o baie fierbinte de picioare în timp ce consumați ceaiul fierbinte de soc. În acest fel veți stimula și mai mult eliminarea toxinelor, purificarea sângelui și vindecarea corpului.

Unii spun că infuzia rece de soc susține căile de detoxifiere ale organismului, fiind în mod special utilă în constipații.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole despre florile de soc:

Socul (flori și fructe) – utilizări medicinale recomandate de dr. C-tin Pârvu
Floarea și fructele de soc – prietenele curelor de slăbire 
Socul – medicament natural contra obezității

Surse articol:

1. Palomino O, García-Aguilar A, González A, Guillén C, Benito M, Goya L. Biological Actions and Molecular Mechanisms of Sambucus nigra in Neurodegeneration: A Cell Culture Approach. Molecules. 2021 Aug 10;26(16):4829. doi: 10.3390/molecules26164829. PMID: 34443417; PMCID: PMC8399386.
2. Mariana Borloveanu, Ceaiul de soc elimină toxinele și ajută la formarea laptelui matern, Leacuri Mănăstirești, Vol. 1, Editura Lumea Credinței, București, 2014, p. 151
3. Natural Herbs, Black Elder: http://www.naturalherbs.ro/project/black-elder-sambucus-nigra/
4. Skye Macfarlane, 5 Incredible elderflower health benefits, Wild Dispensary: https://wilddispensary.co.nz/blogs/news/elderflower-health-benefits

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.