Amestecă suc de ceapă și cafea – elixir indian pentru regenerarea și fortificarea părului

Sucul de ceapă este unul din cele mai eficiente remedii naturale pentru căderea părului.

Beneficiile sale au fost confirmate științific și sunt folosite de secole în medicina tradițională, mai ales în India.

Suc de ceapa + cafea = elixir indian pentru regenerarea si fortificarea parului

Suc de ceapa + cafea = elixir indian pentru regenerarea si fortificarea parului: Freepik / Stockking

Părul nu este doar o carte de vizită, ci și un indicator important al stării noastre de sănătate. Acesta trebuie să fie puternic, rezistent și gros.

Din păcate, foarte multe persoane se confruntă cu o cădere excesivă a părului. Alimentația săracă în nutrienți este una din cauze.

Alți factori care contribuie la pierderea părului sunt hormonii, anumite medicamente, unele boli și moștenirea genetică.

Ceapa – o sursă valoroasă de sulf pentru păr 

Ceapa este un aliment benefic pentru păr datorită conținutului bogat în sulf. Acest mineral mărește producția de colagen – care, la rândul lui, dă naștere la celule de piele sănătoase. Sulful are un rol important în regenerarea foliculilor de păr.

Mai mult decât atât, ceapa conține catalază – o enzimă antioxidantă care hrănește foliculii de păr.

Ceapa acționează așadar prin trei mecansime principale: hrănește firul de păr, oprește căderea părului și totodată stimulează creșterea acestuia.

Are și alte beneficii, precum prevenirea apariției infecțiilor scalpului și a mătreții.

Antioxidanții pe care ceapa îi conține luptă inclusiv împotriva îmbătrânirii părului, care se manifestă prin albirea firelor de păr sau grizonarea precoce.

Ceapa stimulează creșterea părului în alopecie

Un studiu publicat în 2002 în „Journal of Dermatology” a demonstrat că tratamentul cu suc de ceapă poate fi eficient în alopecia aerata.

Participanții au aplicat sucul de 2 ori pe zi, timp de 2 luni. După 4 săptămâni, părul a început să crească din nou la 73,9% dintre participanți.

După 6 săptămâni, tratamentul a dat roade la 86,9% dintre subiecți. Bărbații (93,75) au avut parte de cele mai bune rezultate.

Leac indian pentru păr

Indienii consideră sucul de ceapă un adevărat elixir pentru păr și nu-i de mirare de ce! Acesta crește rezistența firelor de păr și previne subțierea acestora. Este un remediu valoros pentru persoanele cu părul fragil, care se rupe ușor.

Doar sucul crud, aplicat extern dă rezultate bune. Ceapa roșie este mai eficientă decât ceapa albă, deoarece are o concentrație mai mare de sulf, precum și proprietăți antibacteriene și antifungice mai mari.

Cafeaua, la rândul ei, ajută la creșterea părului prin faptul că stimulează circulația sangvină la nivelul scalpului.

Un al doilea beneficiu este că maschează într-o mică măsură mirosul neplăcut de ceapă.

Suc de ceapă și cafea pentru păr – rețetă

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie
  • ½ linguriță de cafea solubilă

Mod de preparare

Curățați ceapa de coajă. Tăiați-o bucăți și puneți-o în blender/robot. Mixați până se transformă într-o pastă fină.

Treceți pulpa printr-un tifon, deasupra unui bol. Stoarceți bine tifonul pentru a extrage cât mai mult suc.

Peste sucul de ceapă se adaugă apoi cafeaua solubilă. Amestecați bine cu o lingură de lemn, până se dizolvă bine cafeaua.

Turnați preparatul obținut într-o sticlă tip spray, cu pulverizator. Astfel va fi mai ușor de aplicat pe cap.

Păstrați recipientul în frigider. Rezistă până la 7 zile, după care trebuie să preparați o nouă cantitate.

Mod de utilizare

Pulverizați soluția pe scalp și lăsați-o să acționeze 30-40 de minute. Apoi spălați părul în mod obișnuit. Poate fi folosită de 2-4 ori pe săptămână.

Dacă obișnuiți să aplicați un ulei pe păr înainte de spălare, amestecați sucul de ceapă cu ulei de cocos sau de măsline sau cu uleiul pe care îl folosiți de obicei.

Pentru a stimula circulația capului și creșterea părului, masați scalpul câteva minute bune înainte de spălare sau în timpul spălării.

Nu neglijați odihna. Este important să dormiți suficient și să aveți o dietă echilibrată, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Vitaminele și oligoelementele sunt vitale pentru ciclul foliculilor de păr și menținerea homoestazei.

Feriți-vă de stresul emoțional, care la rândul lui determină căderea părului.

Precauții

Este indicat să faceți un mic test înainte de a utiliza acest tratament. Aplicați puțin suc de ceapă cu un disc de bumbac pe pielea capului sau pe frunte și așteptați o oră. Dacă nu apar reacții adverse, puteți continua cu aplicarea conform recomandărilor de mai sus.

Persoanele care au eczeme sau psoriazis la nivelul scalpului trebuie să evite sucul de ceapă.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru căderea părului:

Turmericul conține un compus care stimulează regenerarea părului și întârzie căderea părului
Tinctura de urzică și ardei iute oprește căderea părului
Uleiul de ceapă rezolvă căderea părului, mătreața și albirea prematură – cum să îl prepari în casă
Cu ceai de brusture scapi rapid de căderea părului

Surse articol:

1. Little DIY: https://www.instagram.com/p/CuuXeyPtBsW/
2. Hansa Ji, Onion juice: the secret to healthy hair: https://www.youtube.com/watch?v=S3bbNcDJjnc&ab_channel=TheYogaInstitute
3. Khalifa E. Sharquie, Hala K. Al-Obaidi, Onion Juice (Allium cepa L.), A New Topical Treatment for Alopecia Areata, The Journal of Dermatology, Volume29, Issue 6, June 2002, Pages 343-346: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x
4. Hosking AM, Juhasz M, Atanaskova Mesinkovska N. Complementary and Alternative Treatments for Alopecia: A Comprehensive Review. Skin Appendage Disord. 2019 Feb;5(2):72-89. doi: 10.1159/000492035. Epub 2018 Aug 21. PMID: 30815439; PMCID: PMC6388561.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.