4 remedii care te scăpă de căderea părului pentru totdeauna – rețete din India

Părul capului poate dezvălui aspecte importante ale sănătății interne.

Modificările care apar la nivelul texturii și rezistenței părului pot fi semne ale unui deficit nutrițional sau ale unei afecțiuni medicale.

4 remedii cu care scapi definitiv de caderea parului - retete din India

4 remedii cu care scapi definitiv de caderea parului – retete din India: Freepik.com

Foarte multe persoane se confruntă cu o cădere excesivă a părului. La aceasta contribuie nu doar factori genetici, ci și factori care țin de alimentație, stres și produsele de îngrijire folosite în mod regulat.

4 remedii naturale pentru căderea părului

Indienii au foarte multe remedii naturiste pentru căderea părului. Acestea sunt lipsite de efecte secundare și dau rezultate bune în multe cazuri.

Tratament cu suc de ceapă

Ceapa este probabil ultimul lucru pe care ai vrea să îl pui pe cap. Mirosul este foarte neplăcut și de-a dreptul respingător.

Cu toate acestea, sucul de ceapă este unul din cele mai eficiente soluții pentru a opri căderea părului și a încuraja creșterea acestuia.

Dacă o vei folosi doar ca mască, pentru câteva minute, nu te va afecta prea mult mirosul.

Ceapa conține mult sulf – un mineral care stimulează producția de proteine (keratină) și enzime de care părul are nevoie pentru a crește sănătos.

Puneți câteva bucăți de ceapă roșie în blender cu puțină apă. Mixați până se macină complet. Treceți compoziția printr-o sită și printr-un tifon.

Aplicați sucul obținut pe scalp și pe păr cu ajutorul unui tampon de vată sau disc demachiant.

Lăsați masca să acționeze o oră, apoi spălați părul. Tratamentul cu ceapă se poate face o dată pe săptămână.

Mască de păr cu semințe de schinduf și hibiscus

Semințele de schinduf sunt o sursă bogată de fier și proteine. Florile și frunzele de hibiscus au flavonoizi.

Acești antioxidanți măresc circulația sangvină, inclusiv la nivelul scalpului și întăresc rădăcina părului. Acest lucru înseamnă mai puține fire de păr pierdute.

Puneți 2 linguri de semințe de schinduf într-un pahar cu apă și lăsați-le la înmuiat peste noapte. A doua zi, fierbeți amestecul câteva minute.

După ce s-a răcorit, mixați-l în blender împreună cu 3-4 flori proaspete de hibiscus. Mixați până rezultă o pastă fină.

Aplicați pasta pe scalp și lăsați-o să acționeze jumătate de oră, apoi șamponați părul. Această mască poate fi utilizată de 3 ori pe săptămână.

Mască de păr cu aloe și ulei de măsline

Aloe vera este una din cele mai hrănitoare plante. Conține vitaminele A, C, E, B9, colină, calciu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, seleniu, potasiu, mangan, enzime, compuși fenolici, acizi grași, hormoni, saponine și 20 de aminoacizi și 7 din cei 8 aminoacizi esențiali.

Aloe vera efecte regenerante la nivel celular, tonifiante și echilibrante. Este ideală pentru reîntinerirea pielii și părului.

Uleiul de măsline ne oferă vitaminele A și E, care dau rezistență șuvițelor de păr și stimulează foliculii de păr.

Puneți 2 linguri de gel de aloe vera într-un bol. Adăugați 3 linguri de ulei de măsline și amestecați bine. Aplicați pasta pe scalp și pe păr. Masați bine pielea capului, timp de 10 minute, apoi lăsați masca să acționeze 30 de minute.

Acest tratament se poate face de 1-2 ori pe săptămână.

Șampon natural – rețetă la domiciliu

Nucile de săpun conțin saponine – substanțe cu efect de curățare. Acestea ajută la curățarea scalpului și părului.

Puneți 3-4 nuci de săpun pe o bucată de tifon. Legați-l la gură, ca un săculeț. Puneți 250 ml de apă într-o crăticioară. Introduceți săculețul cu nucile de săpun. Lăsați-le să fiarbă 10 minute la foc mic. Adăugați încă 80 ml de apă și fierbeți încă 10 minute.

După ce s-a răcorit, stoarceți tifonul a extrage spuma din nucile fierte, deasupra unui bol. Treceți cu jetul de apă peste el pentru a colecta toată soluția spumantă care iese din săculeț.

Adăugați în ea 1 linguriță de pudră de amla și amestecați bine. Aplicați amestecul pe scalp și pe păr. După 10 minute, clătiți cu apă.

Acest șampon poate fi folosit de 2-3 ori pe săptămână, inclusiv pentru spălarea corpului. Este un produs natural recomandat în special celor care suferă de eczeme sau psoriazis pe corp sau pe scalp.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii naturale pentru căderea părului:

Amestecă suc de ceapă și cafea – elixir indian pentru regenerarea și fortificarea părului
Maceratul de brusture – leac din natură pentru căderea părului, acnee, ten iritat sau sensibil (rețetă + mod de utilizare)
Rețete vechi pentru o problemă actuală: căderea părului
10 remedii care previn căderea și stimulează regenerarea părului

Surse articol:

1. 4 Best natural home remedies to prevent from your hair loss permanently: https://www.youtube.com/watch?v=BrMaizgAcq4&ab_channel=TheYogaInstitute
2. Madeline R. Vann, Ross Radusky, 7 things your hair says about your health, Everyday Health: https://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty-pictures/things-your-hair-says-about-your-health.aspx
3. LaTaifas.ro, Aloe vera conține majoritatea vitaminelor, mineralelor și nutrienților necesari zilnic omului – dr. Ovidiu Bojor: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/98363/aloe-vera-contine-majoritatea-vitaminelor-mineralelor-si-nutrientilor-necesari-zilnic-omului-dr-ovidiu-bojor/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.