Maceratul de BRUSTURE – leac din natură pentru CĂDEREA PĂRULUI, ACNEE și ten iritat sau sensibil (rețetă + mod de utilizare)

Brusturele, o plantă utilizată încă de pe vremea dacilor, este unul din cele mai prețioase daruri ale naturii pentru sănătatea omului, datorită forței sale detoxifiante remarcabile.

Dincolo de utilizările sale interne în bolile cronice (cancer, diabet, HIV), brusturele are efecte vindecătoare impresionante și la nivelul pielii. Aceste beneficii se datorează proprietăților sale antiinflamatoare, antiseptice și regenerante asupra țesutului cutanat.

brusture.

Macerat de brusture contra căderii părului și acneei

Maceratul se prepară din rădăcini de brusture uscate și măcinate prin râșnița electrică de cafea. Rădăcinile se dezgroapă toamna, cu cazmaua, cu tot cu rizomii lor (tulpinile subterane). Se spală sub jet de apă rece, se taie longitudinal și se lasă la uscat în strat subțire într-un loc cald și bine aerisit. Rădăcinile sunt uscate atunci când se rup ușor. Se păstrează în săculeți de hârtie.

Pentru prepararea maceratului, se pun 2 lingurițe de pulbere de rădăcini uscate în 200 ml de apă rece. Se lasă 10 ore la temperatura camerei să se macereze, apoi se filtrează. Toată cantitatea de ceai se bea treptat, cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei.

Efectele încep să apară după 20 de zile de cură. Această plantă pune în mișcare fluxul sangvin de la nivelul scalpului, prevenind astfel căderea părului.

La nivelul pielii, brusturele are efecte calmante și detoxifiante. Reduce inflamația, ajută la regenerarea și protejarea țesuturilor. Este în mod deosebit benefic pentru persoanele cu pielea sensibilă, sau predispusă la iritații și acnee.

Brusturele conține acizi cafeoilchinici, care au efecte antioxidante și protectoare asupra colagenului. Este un remediu tradițional pentru acnee în medicina chineză și vestică. Cercetătorii indieni au testat eficiența acestei plante pe oameni, și au obținut rezultate foarte bune, în special în cazul acneei de tip inflamator.

În medicina indiană Ayurveda, brusturele este o plantă purificatoare, cu efecte anti-microbiene și antiinflamatoare, care pot fi utile în tratarea acneei. O recenzie publicată în International Journal of Research in Pharmaceutical and Biosciences a arătat că studiile preliminare confirmă eficiența brusturelui în tratarea acneei și a psoriazisului, datorită efectelor sale hormonale.

Studiile pe animale au arătat că acidul linoleic din brusture inhibă proliferarea excesivă a celulelor pielii. Nivelurile scăzute de acid linoleic din sebum sunt considerate o cauză a acneei.

Atenție! Persoanele alergice la plantele din familia asteraceae (margarete) pot fi alergice și la brusture, și trebuie să evite această plantă, la fel și femeile însărcinate sau mamele care alăptează.

Aplicat extern, brusturele poate reacții alergice, inflamații sau dermatită de contact.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20981575
2. http://urpjournals.com/tocjnls/40_13v3i1_1.pdf
3. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24931753

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.