Acnee, coșuri, dinți pătați sau îngălbeniți? Folosiți cărbunele medicinal, un puternic absorbant al toxinelor și microbilor

Un ingredient fabulos, care poate fi util în diverse afecțiuni – interne și externe, este cărbunele activ.

Din el putem prepara tot felul de produse de îngrijire a corpului, precum săpunuri, loțiuni, pudre sau pastă de dinți.

Acnee, cosuri, dinți patati - folositi carbunele medicinal

Acnee, cosuri, dinți patati – folositi carbunele medicinal: Pvproductions 

Cărbunele medicinal – un puternic absorbant al toxinelor

Cărbunele activ se mai numește cărbune medicinal, această denumire făcând practic referire la beneficiile sale terapeutice. Acesta are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și detoxifiante.

Are o textură extrem de absorbantă, prin care se leagă de molecule, ioni sau atomi. Datorită acestor proprietăți, cărbunele ajută la eliminarea toxinelor din corp și piele.

Citește și – Cărbunele activ – medicament antic

Este folosit de foarte mult timp în intoxicațiile cu diferite substanțe otrăvitoare. În antichitate se utiliza la purificarea apei. Chiar și astăzi poate funcționa ca un filtru de apă eficient și fără efecte secundare.

Acțiunea pe care o are în stomac și intestin o are și asupra apei. Acesta are capacitatea de a absorbi o varietate de toxine, medicamente, virusuri, bacterii, fungi și compuși chimici din apă și din corp.

Un studiu din 2015 a arătat că acest produs miraculos a înlăturat fluroul din sistemele de filtrare ale apei în proporție de 100% după 6 luni.

Curăță și albește dinții și pielea

Multe persoane consumă cărbunele medicinal intern pentru a scăpa de gaze, balonare, flatulență sau diaree.

Alții folosesc produsele pe bază de cărbune activ pentru curățarea și albirea dinților.  Există și săpunuri sau creme cu cărbune activ care ajută la îndepărtarea acneii sau tratarea infecțiilor pielii.

Aplicat extern, acesta extrage microparticulele de praf, murdărie, chimicale, toxine și bacterii la suprafața pielii, facilitând eliminarea lor. Poate atrage inclusiv microbii patogeni din răni, ajutând la tratarea lor.

Citește și – Alifie pentru infecții din cărbune – extrage bacteriile din piele (rețetă)

Cărbunele medicinal este incorporat și în deodorante. Acesta absoarbe mirosurile și gazele dăunătoare. Totodată, absoarbe excesul de umezeală. Poate fi utilizat atât pentru axile și picioare, cât și pentru frigider.

Dacă aveți probleme cu dantura sau cu gingiile, sau aveți coșuri ori acnee pe față, folosiți cărbunele după rețeta de mai jos.

Este o pulbere obținută din mai multe ingrediente naturale, eficientă împotriva problemelor menționate mai sus.

Pudra din carbune activ pentru dinti si ten

Pudra din carbune activ pentru dinti si ten: Freepik.com

Pulbere de cărbune pentru dinți și ten – rețetă

Ingrediente

  • 1 linguriță de pulbere de cărbune activ
  • 1 linguriță rasă de argilă albă
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • 3 picături de ulei esențial de mentă (pentru aromă)

Mod de preparare

Dacă nu aveți pulbere de cărbune, puteți folosi pastile de cărbune. Acestea trebuie zdrobite până se fac pudră.

Amestecați toate pudrele într-un bol cu un tel mic sau cu un bețișor de lemn. Incorporați la final uleiul esențial de mentă. Când pulberea s-a omogenizat, transferați-o într-un borcănel de sticlă.

Dacă faceți amestecul pentru dinți, puteți adăuga și câteva picături de ulei esențial de smirnă și/sau de cuișoare.

Moduri de utilizare

Se toarnă puțină pulbere în căușul palmei și se adaugă o picătură de apă. Se amestecă bine cu degetul până rezultă o pastă. Aceasta se aplică pe față, direct pe zona afectată de coșuri sau acnee.

Se lasă să acționeze 20-30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță. Acest tratament curăță și dezinfectează pielea afectată de acnee sau coșuri. Totodată, ajută la uscarea acestor mici erupții.

Citește și – Săpunul cu cărbune activ – 7 beneficii pentru piele

Pentru dinți, puneți puțină pulbere în palmă. Umeziți periuța și dați-o prin pulbere. Splălați bine dantura cu acest amestec.

Ajută la curățarea și albirea dinților. Este de asemenea utilă în caz de gingivită sau alte probleme gingivale. În acest caz se pot adăuga și câteva picături de ulei esențial de cimbru.

Surse articol:

1. Daniela Handmade Craft&Soaps, Dinți albi, acnee agresivă, un singur amestec, multiple întrebuințări: https://www.youtube.com/watch?v=i42jMWq_POY&ab_channel=danielahandmadecraft%26soaps
2. Alisha D. sellers, Jennifer Huizen, What is activated charcoal? Benefits and uses, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/activated-charcoal

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.