Săpunul cu cărbune activ – 7 beneficii pentru piele

Săpunul cu cărbune activ este unul din cele mai căutate săpunuri medicinale de pe piață la momentul de față.

Și pe bună dreptate! Are numeroase beneficii pentru piele.

Sapun cu carbune activ beneficii

Sapun cu carbune activ beneficii

Ce este cărbunele activ

Deși nu sună ca un produs cosmetic foarte atractiv, cărbunele este un ingredient excelent pentru tratarea diverselor cusururi ale pielii.

Cărbunele activ se obține în urma arderii unor materiale naturale, precum lemn, cărbune obișnuit sau turbă. Arderea se face la temperaturi foarte mari, pentru a obține o cenușă foarte fină.

În urma acestui proces, cărbunele se extinde, căpătând o suprafață poroasă. Prin această proprietate el ajută la captarea toxinelor.

Din acest motiv cărbunele activ este inclus în numeroase produse pentru piele și corp.

Cărbunele activ se leagă de alte substanțe, iar acestea aderă de suprafața sa. Este vorba despre un proces care se numește adsorbție.

Astfel, cărbunele activ nu absoarbe toxinele, adică acestea nu pătrund în el, ci rămân la suprafața lui.

Ceea ce este uimitor este că acest cărbune poate adsorbi de mii de ori mai multe substanțe decât greutatea sa. Datorită numărului foarte mare de pori, cărbunele activ are o suprafață foarte mare.

Cărbunele activ este folosit de câteva mii de ani. Vechii egipteni și americanii nativi cunoșteau proprietățile sale detoxifiante.

Începând cu secolul al XX-lea, acesta a început să fie folosit și în alt scop, anume pentru decolorarea zahărului.

În zilele noastre, cărbunele activ este utilizat pentru tratarea problemelor intestinale. Absoarbe inclusiv bacteriile din gât într-un episod de răceală sau gripă.

Cu cărbune activ se poate filtra și purifica apa de băut. Unii îl folosesc și pentru albirea dinților.

Citește și – Alifie pentru infecții, din cărbune, care extrage bacteriile din piele – ușor de preparat în casă

Săpunul cu cărbune activ – 7 beneficii pentru piele

Cu siguranță ați auzit și de săpunul cu cărbune. Acesta ajută la tratarea unor probleme ale pielii, precum ten gras, acnee sau pori înfundați.

Săpunul cu cărbune pentru ten gras

Cărbunele activ este unul din cele mai bune ingrediente pentru remedierea problemelor pielii cauzate de excesul de sebum. Săpunul cu cărbune este recomandat persoanelor cu tenul gras, dar poate fi folosit și pe corp.

Înlătură murdăria și excesul de grăsime din piele. Cu toate acestea, nu usucă, ci hrănește și hidratează pielea. De aceea poate fi folosit zilnic, fără probleme.

Săpunul cu cărbune pentru puncte negre, pori înfundați

Acest tip de săpun curăță și detoxifică foarte bine pielea. Desfundă porii, înlătură celule moarte ale pielii și elimină impuritățile care duc la apariția punctelor negre inestetice. Pielea rămâne în urmă curată, fină și sănătoasă!

Săpun cu cărbune pentru acnee

Dat fiind că remediază problema tenului gras, săpunul cu cărbune poate fi util și în tratamentul acneei. Poate ajuta și la curățarea cicatricilor sau a semnelor care rămân după uscarea acneei.

Săpun cu cărbune pentru coșuri

Folosit cu regularitate, acest săpun poate preveni apariția coșurilor prin faptul că elimină impuritățile și toxinele din piele. În plus, are efecte exfoliante blânde.

Săpunul cu cărbune poate fi folosit pentru orice tip de piele. Inclusiv cei cu pielea sensibilă – piele roșie, iritații sau alergii ale pielii îl pot utiliza

Săpunul cu cărbune reduce ridurile

Datorită efectelor anti-îmbătrânire, diminuează ridurile și a liniileor fine care dau tenului un aspect îmbătrânit și lipsit de fermitate.

Săpun cu cărbune pentru psoriazis și eczeme

Datorită acțiunii exfoliante, înlătură celulele de piele moartă. Repară pielea uscată sau crăpată și poate fi util în psoriazis și eczeme.

Săpun cu cărbune pentru mătreață

Săpunul cu cărbune activ poate fi folosit și pentru spălarea părului. Dacă aveți scalpul uscat sau mătreață, încercați și acest produs.

Surse articol:

1. Zuzana, Top 5 Skin Benefits of Activated Charcoal Soap for Face, Three Hills Soap: https://www.threehillssoap.ie/activated-charcoal-soap-benefits/
2. Daiwik, 10 Amazing Benefits Of Charcoal Soap, Style Craze: https://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-charcoal-soap/

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.