Rețeta împotriva căderii părului cu rezultate garantate – dr. Adina Alberts

Căderea părului este un subiect sensibil pentru multe femei. Dacă vă numărați printre ele, cu siguranță ați încercat deja o mulțime de produse și remedii.

Adina Alberts, medic primar de chirurghie plastică și microchirurgie reconstructivă, face o recomandare simplă dar eficientă în acest sens.  Sunt două plante eficiente la care putem apela în acest sens: brusturele și salvia.

Reteta contra caderii parului - dr. Adina Alberts

Reteta contra caderii parului: dr. Adina Alberts

Tinctură de brusture și salvie – rețetă contra căderii părului

Căderea părului poate fi oprită prin rezolvarea cauzei. Pierderea unui număr mare de fire de păr se poate datora unui deficit nutrițional (lipsă de fier, proteine, vitamine), unei afecțiuni tiroidiene sau unei tulburări hormonale.

Dr. Adina Alberts spune că brusturele și salvia pot rezolva problema căderii părului.

Medicul recomandă prepararea plantelot sub forma unei tincturi, în condiții casnice. Cumpărați o cutie cu rădăcină de brusture uscată pentru ceai și o cutie cu salvie uscată pentru ceai.

Deșertați cutiile cu plante într-un borcan. Umpleți recipientul cu alcool alcool medicinal. Lăsați plantele la macerat 10 zile, apoi strecurați alcoolul.

Tinctura obținută se păstrează într-o sticlă închisă la culoare.

Mod de utilizare

Cu această tinctură de brusture și salvie se masează pielea capului și se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală părul obișnuit.

Tratamentul se face 2-3 zile pe săptămână. Efectele nu vor întârzia să apară dacă îl aplicați cu perseverență.

„Rezultatele sunt garantate! Mixul acesta de plante este cel mai bun tonic pentru rădăcina firului de păr”.

Nu vă rămâne decât să testați acest remediu și să ne scrieți în comentarii dacă la voi a avut succes. Este o rețetă simplă, ușor accesibilă. Oricine o poate face în casă.

Beneficiile brusturelui pentru păr

Este adevărat că diverși autori și fitoterapeuți recomandă brusturele împotriva căderii părului. Este una din cele mai eficiente plante această problemă.

Brusturele contribuie la creșterea părului prin nutrienții săi: vitamina A, fibre, acizi grași esențiali. Aceștia cresc cantitatea de păr în faza anagenă. Proteinele pe care le conține ajută la construirea proteinelor care creează părul, precum keratina.

Dermatologul Rachel Nazarian spune că rădăcina brusturelui are în compoziție arctiină, o substanță care protejează părului de stresul oxidativ și daune.

Vitamina A din brusture hrănește pielea capului și fortifică firele de păr. Brusturele face părul neted și lucios. Previne despicarea și uscarea vârfurilor.

Având proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, planta combate mătreața, foliculita, iritațiile și infecțiile scalpului.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii contra căderii părului:

10 remedii care previn căderea și stimulează regenerarea părului
Uleiul de ceapă rezolvă căderea părului, mătreața și albirea prematură – cum să îl prepari în casă
Tinctura de urzică și ardei iute oprește căderea părului
Maceratul de brusture – leac din natură pentru căderea părului, acnee și ten iritat sau sensibil (rețetă + mod de utilizare)

Surse articol:

1. Dr. Adina Alberts, Cel mai bun tonic pentru regenerarea părului: https://www.tiktok.com/@dr_adina_alberts/video/7131807893485096198
2. Dylan Marino, Blair Murphy-Rose, Burdock root for hair: benefits and how to use it, Byrdie: https://www.byrdie.com/burdock-root-for-hair-5217635

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.