Artere înfundate – alimente care reduc la minim riscul de boli cardiovasculare

Rata mortalității prin bolile cardiovasculare nu va putea fi redusă dacă pacienții cu risc nu fac o schimbare în viața lor.

Luke Coutinho – expert în medicina integrativă vorbește într-un videoclip despre adevărata cauză a bolilor arteriale și cele mai bune soluții pentru artere înfundate.

Artere infundate - alimente care reduc la minim riscul de boli cardiovasculare

Artere infundate – alimente care reduc la minim riscul de boli cardiovasculare: Freepik.com

Artere înfundate și riscul de evenimente cardiovasculare

Arterele au un rol esențial în furnizarea de oxigen și nutrienți către organele corpului. Acest proces este compromis la persoanele cu artere înfundate. Blocajul arterial crește riscul de evenimente cardiovasculare cu potențial fatal.

De ce există atât de multe infarcturi și boli cardiace în ciuda avansului în medicină și industria farmaceutică? De ce atât de mulți oameni mor de atac de cord și accidente vasculare cerebrale?

Una din 5 persoane are hipertensiune arterială. Circa 90% din boli pot fi prevenite. Factorii genetici au o influență mică.

Răspunsul la întrebările de mai sus este simplu: medicamentele nu rezolvă cauza. Oricâte stenturi își pune cineva, acestea nu rezolvă problema.

Sunt multe lucruri pe care însuși pacienții le pot face pentru a preveni un episod cardiac fatal. Este vorba despre corectarea alimentației și a stilului de viață.

Oxidul de azot este esențial pentru flexibilitatea arterelor

Luke Coutinho spune că cel mai important „ingredient” pentru creșterea rezistenței arterelor este oxidul de azot.

Vasele de sânge au nevoie de acest element pentru a se dilata optim. Oxidul de azot este crucial pentru relaxarea și contracția arterelor. Este esențial pentru elasticitatea și flexibilitatea vaselor de sânge.

Arterele întărite nu se pot dilata corect, nu se pot relaxa. Se îngustează și circulația devine dificilă. Tensiunea arterială crește, se produce o inflamație și riscul unui atac de cord este după ușă.

Citește și – Trei alimente care ajută la curățarea arterelor – dr. Eric Berg

Persoanele cu o inflamație la nivelul arterelor au un deficit de oxid de azot. Fumatul afectează producția de oxid de azot. 

Inflamația din artere este cauzată de consumul excesiv de uleiuri rafinate, grăsimi hidrogenate, Omega-6, zahăr și carbohidrați rafinați.

Pentru a repara leziunea arterelor, corpul crește nivelul de colesterol. Medicul îți prescrie medicamente peste medicamente fără să se adreseze cauzei.

Alimente care cresc oxidul de azot

Oxidul de azot acționează ca un vasodilatator. Acesta lărgește vasele de sânge pentru ca sângele să curgă lin. Dacă sângele nu are suficientă presiune, nu poate curăța vasele de sânge.

Diabeticii de tip 2 au nevoie maximă de oxid de azot pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Fie că aveți artere înfundate, fie că vreți să preveniți blocarea lor, consumați alimentele de mai jos.

Sfecla roșie

Cea mai bună sursă de oxid de azot este sfecla roșie.

„Sfecla este bogată în oxid de azot. De aceea toți pacienții noștri cardiovasculari (fără complicații) consumă sfeclă – fie suc, fie pudră, supă”.

Luke spune că sucul de sfeclă este mai bun decât cafeaua: „Nivelurile voastre de energie vor fi incredibile. De ce? Circulație bună, oxigen, aminoacizi”.

Verdețurile

Toate legumele cu frunze verzi au oxid de azot. Spanacul, salata verde, lăptuca, rucola și sparanghelul sunt surse excelente de nitrați care se transformă în corp în oxid de azot.

Semințe, nuci, fructe, carne

Lista continuă cu nuci, semințe, fructe citrice, rodii. Ciocolata neagră (70%), fripturile și usturoiul crud sunt alegeri foarte bune de nitrați. 

Citește și – Rodia curăță arterele de plăci și face ateroscleroza reversibilă (studiu)

Aceste alimente nu înlocuiesc medicamentele, însă pot reduce nevoia de medicamente dacă tensiunea arterială se stabilizează.

„Dacă ești un pacient hipertensiv, aceste alimente sunt grozave pentru tine! O dietă bogată în nitrați va coborî valorile tensiunii arteriale sistolice și diastolice.”

Mișcarea fizică

Îmbunătățirea funcției endoteliale este de asemenea importantă pentru producția oxidului de azot. Aceasta poate fi realizată prin exerciții fizice, antrenamentele de rezistență, ridicarea de greutăți.

Citește și – Metaniile mari păstrează arterele sănătoase și previn infarcturile

Sursă articol: Luke Coutinho, Easy lifestyle habits for stronger arteries and healthier blood flow: https://www.youtube.com/watch?v=J1Q9T9sATyU&t=17s&ab_channel=LukeCoutinho

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.