Cataplasmele cu semințe de in – leac de casă pentru infecții respiratorii, răni, infecții, arsuri 

Semințele de in sunt atât de versatile încât le putem folosi în diferite domenii, de la cel culinar, până la cel cosmetic și terapeutic.

În acest articol vă vom prezenta un mod inedit de a le folosi în scop medicinal, anume sub formă de cataplasmă.

Cataplasma cu seminte de in pentru infectii respiratorii, rani, arsuri, infectii ale pielii

Cataplasma cu seminte de in pentru infectii respiratorii, rani, arsuri, infectii ale pielii: Paul Simpson

Semințele de in – calități și beneficii

Sunt bogate în fibre și grăsimi bune (Omega-3). Au proprietăți laxative, cardioprotectoare și antiinflamatoare.

Consumate intern, stimulează digestia și reduc inflamația. Puteți consuma zilnic câte 1 linguriță de semințe, puse la înmuiat într-un pahar cu apă.  

Datorită mucilagiilor pe care le conțin, pot fi utilizate ca înlocuitor de ou sau liant pentru diferite aluaturi.

Gelul obținut din semințe de in poate fi aplicat pe păr sau pe piele.

Inul este considerată o plantă de prim-ajutor. Poate fi aplicat sub formă de cataplasmă pe piele, în caz de răni, infecții sau afecțiuni respiratorii.

Cataplasmele cu semințe de in –  indicații terapeutice

Cataplasmele cu semințe de in ajută procesul de vindecare prin faptul că drenează rănile. Mai exact, ele extrag infecția, reduc inflamația și implicit durerea. Mai mult decât atât, favorizează vindecarea țesuturilor afectate.

Semințele de in absorb toxinele și otrava din piele în cazul înțepăturilor sau mușcăturilor veninoase. Ajută la extracția așchiilor din piele.

Citește și – Compresa cu semințe de in – utilă în tusea persistentă, bronșită, sinuzită

Cataplasma cu semințe de in este utilă și în cazul unei infecții respiratorii, precum astm sau bronșită, datorită efectului decongestiv și expectorant. Se aplică pe zona pieptului pentru a favoriza tusea și eliminarea mucusului acumulat.

Dacă infecția este însoțită de un mucus gros, combinați semințele de in cu semințe de muștar. Acestea din urmă vor ajuta la subțierea mucusului și vor stimula expectorația. Nu aplicați semințele de muștar direct pe piele, deoarece sunt iritante.

Dacă vă confruntați cu o tuse seacă, încercați să beți ceai din semințe de in. Puneți 1-2 linguri de semințe la fiert cu o cană de apă pentru 10 minute. Va rezulta un lichid gros, ca o gelatină. Strecurați-l și consumați-l cald. Calmează iritația, hidratează gâtul și căile respiratorii și reduce inflamația.

Citelte și – Ceaiul de semințe de in tratează tusea seacă

Cataplasma cu semințe de in se poate utiliza de asemenea pentru răni, ulcerații, leziuni, arsuri, înțepături de insecte, furuncule sau infecții ale pielii.

Cum se face cataplasma cu semințe de in

Măcinați câteva linguri de semințe de in prin râșnița electrică de cafea și puneți-le într-un bol. La o parte de semințe măcinate se adaugă 3 părți de apă. Lăsați amestecul să se îngroașe. Trebuie să obțineți o pastă care se întinde.

Dacă intenționați să aplicați cataplasma pe piept, folosiți apă fierbinte, pentru un efect decongestiv și calmant mai mare. În arsuri, ulcerații inflamații și iritații este indicat să folosiți apă rece.

Mod de aplicare

Aplicați și distribuiți pasta pe zona afectată. Acoperiți-o cu o folie de plastic, apoi cu o cârpă curată sau un prosop.

Dacă aplicați cataplasma într-o zi de lucru, fixați-o bine să nu cadă. De exemplu, puteți înfășura zona de mai multe ori cu tifon.

Cataplasma cu semințe de in se lasă să acționeze 3 ore, apoi se îndepărtează cu puțin ulei. Se poate aplica din nou la nevoie.

Sursă articol: Smile Herb School, Flax poultices: https://smileherbschool.com/flax-poultices/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.