Postul poate trata bolile cu risc crescut de mortalitate – Dr. Alan Goldhamer

Nu vi se pare greu de crezut că ceva atât de simplu ca postul poate fi cel mai eficient tratament pentru bolile fruntașe la capitolul mortalitate și dizabilitate din lume?

Este întrebarea pe care a adresat-o dr. Alan Goldhamer în cadrul unei conferințe din anul 2018. Dr. Alan Goldhamer este unul din experții lideri în postul cu apă supervizat.

Postul ajuta la tratarea bolilor

Postul ajuta la tratarea bolilor: Plant Based News

Termenul de post la care face referire dr. Goldhamer este postul intermitent sau postul cu apă.

Acest tip de post înseamnă practic să nu faci nimic, să nu mănânci nimic, să nu introduci nimic în sistem. Înseamnă să iei o pauză de la tot ce făceai până acum.

„Cum este posibil ca postul – această practică antică non-terapeutică – poate să fie atât de eficient?”

Postul intermitent cu 16 ore de nemâncare este suficient să producă schimbări metabolice care aduc o îmbunătățire considerabilă a sănătății.

Pentru efecte și mai profunde, poți să prelungești pauza alimentară și să faci un post cu apă supervizat timp de 4-5 zile.

100% din persoanele care țin post intermitent slăbesc. Scapă de acel surplus ponderal asociat cu numeroase boli.

Un alt efect benefic al postului este eliminarea excesului de sare ingerat din produsele procesate, care ne otrăvește organismul.

Când nu mănânci câteva zile, tensiunea arterială scade, excesul de lichide este eliminat din țesuturi. Nu te mai simți balonat.

Postul elimină grăsimea și toxinele din organism

Postul are o acțiune depurativă majoră. Dr. Goldhamer spune că inclusiv persoanele vegetariene sau vegane au organismul încărcat cu toxine.

Acestea provin din produsele procesate, bogate în adiviti, pesticide, ierbicide, plasticuri și așa mai departe.

Toxinele se acumulează în țesutul gras, pe care postul îl desființează. Doar persoanele care au o alimentație 100% naturală nu au nevoie de o detoxifiere.

„Dacă ai materiale toxice acumulate în celule, o cale să le mobilizezi și să le elimini rapid este să folosești postul”.

Postul protejează celulele normale și face celulele canceroase mai vulnerabile. Chimioterapia asociată cu postul negru dă rezultate mai bune.

Postirea induce mobilizarea grăsimii, carbohidraților și proteinelor și mobilizarea căilor enzimatice de detoxifiere.

Citește și – Postul este una din cele mai ieftine intervenții pentru lungirea vieții – Arhid. Sorin Mihalache

Chiar și după ce ai ieșit din post, detoxifierea continuă. Procesele de detoxifiere sunt eficiente și la săptămâni sau chiar luni după ce ai ieșit din post.

În ce boli ajută postul?

Postul induce detoxifierea, scăderea în greutate și autofagia. Sporește funcția sistemului imunitar. Aduce beneficii psiho-spirituale.

  • obezitate
  • hipertensiunea arterială
  • diabetul de tip 2
  • rezistența la insulină
  • bolile autoimune (artrita reumatoidă, colita ulcerativă)
  • limfom
  • disbioză intestinală
  • intestin permeabil

Citește și – Postul de 17 ore stimulează repararea celulelor și vindecarea organismului

Postul nu este un factor de risc pentru creșterea tensiunii arteriale. Dimpotrivă, ar putea fi o primă linie de tratament pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

Sursă articol: SF VegSociety, Alan Goldhamer: How fasting can save your life: https://www.youtube.com/watch?v=42QAyVkAS_0&ab_channel=SFVegSociety

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.