Elixir pentru răceală, gripă și imunitate – dă rezultate de la primele simptome

Comparativ cu remediile pentru răceală din farmacii, cele făcute în casă sunt superioare prin faptul că au în compoziție doar ingrediente naturale.

Fără chimicale, coloranți și îndulcitori artificiali care afectează imunitatea.

Elixir pentru raceală, gripa si imunitate - da rezultate de la primele simptome

Elixir pentru raceală, gripa si imunitate – da rezultate de la primele simptome

În acest articol vă prezentăm un elixir natural pentru răceală și gripă. Conține un amestec de plante cu acțiune terapeutică confirmată prin experiență și prin studii.

Autoarea acestei rețete spune că a probat elixirul pe soțul ei. Abia aștepta să îl testeze.

I l-a administrat la primele semne de răceală (congestie nazală) și deja se pregătise să continue tratamentul în zilele următoare. Nu mică i-a fost mirarea să constate că soțul deja își revenise până a doua zi!

Beneficiile ingredientelor folosite în rețetă

Ce conține acest elixir? Gălbenele, măceșe, soc, ghimbir și portocală.

Florile de gălbenele sunt un vindecător extraordinar al corpului. Ele lucrează atât la nivel extern, cât și intern. Puțini îi cunosc puterea tămăduitoare.

Herbal Academy of New England susține că această plantă banală crește rezistența organismului la atacul bacteriilor, virusurilor și fungilor. Încă din anul 1996 a fost confirmată științific eficiența ei în virusul gripal și virusul herpetic.

Citește și – Ceaiul de gălbenele – un miracol pentru sănătate!

Gălbenelele mai au un efect benefic general: curăță sistemul limfatic de toxine. Reduce congestia limfatică și prin aceasta contribuie la eliminarea infecțiilor din corp.

Fructele de soc sunt mult mai eficiente în răceli decât florile de soc. Studiile au arătat că acestea au efecte antivirale puternice. Reduc severitatea și durata infecțiilor respiratorii. În plus, fortifică imunitatea.

Citește și – Siropul/extractul de fructe soc – eficient împotriva a 10 tulpini de virusuri

Ghimbirul este de asemenea antiviral. Are proprietăți antiinflamatoare și decongestionante.

Măceșele ajută organismul să se apere de atacul patogenilor infecțioși. Conțin o abundență de vitamina C, vitamina A, vitamine din grupul B, vitamina E, flavonoide, carotenoide, fenoli, lecitine, acizi grași și săruri minerale. 

Compușii fenolici au proprietăți antibiotice naturale. 

Citește și – Pastă de măceșe cu miere și ghimbir – protecție sporită împotriva bolilor de sezon

Biologul Virginia Ciocan spune că măceșele sunt indicate în diverse afecțiuni respiratorii, de la răceala obișnuită și gripă, până la bronșită, astm bronșic, penumonie, tuberculoză pulmonară și imunitate scăzută sau lipsă de vitamine.

Elixir pentru răceală și gripă – rețetă

Acest elixir poate fi preparat cu vodcă sau oțet, în funcție de toleranța fiecăruia. De asemenea, plantele pot fi uscate sau proaspete.

Ingrediente

• 1 cană de flori de gălbenele proaspete sau 2/3 cană de flori uscate
• 1 cană de fructe de soc proaspete sau 2/3 cană de fructe uscate
• ½ cană de măceșe proaspete sau 1/3 cană de fructe uscate
• 2 linguri de coji de portocale proaspete sau 1 lingură de coji uscate
• 1 lingură de ghimbir proaspăt sau 1 linguriță de ghimbir măcinat
• vodcă de 80-100% sau oțet de mere natural
• miere naturală (lichidă)

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un borcan de sticlă. Turnați alcoolul sau oțetul – acesta trebuie să acopere trei sferturi din borcan.

Umpleți borcanul cu miere, lăsând un spațiu liber de un deget. Amestecați totul bine cu o lingură de lemn. Puneți capacul strâns și agitați borcanul. Lăsați ingredientele să se așeze și completați cu miere dacă mai este nevoie.

Urmează perioada de macerare, care durează 4-6 săptămâni pentru elixirul preparat cu alcool, sau 2-3 spăptămâni pentru elixirul făcut cu oțet.

În acest interval, borcanul trebuie să stea într-un loc întunecos și răcoros. Agitați borcanul o dată la câteva zile pentru a ajuta extracția.

După ce trecut perioada de macerare, strecurați preparatul printr-un tifon. Stoarceți bine pânză la final, pentru a extrage tot lichidul.

Transferați elixirul în sticle închise la culoare. Etichetați-le cu numele și data preparării produsului.

Se păstrează într-un loc ferit de lumină și de umiditate. Elixirul cu alcool rezistă până la un an, iar cel cu oțet până la 6 luni. Dacă îl țineți în frigider, durata de viață va fi mai lungă.

Mod de administrare

Luați acest elixir îndată ce constatați că vă încearcă o răceală. Primele simptomele sunt de regulă iritația sau durerea în gât, nasul înfundat, strănutul sau răgușeala.

Se ia câte o lingură odată la 2-3 ore, până când simptomele cedează. Este important să administrați preparatul frecvent. La copii se va folosi jumătate de doză, adică ½ lingură.

Este de asemenea important să rețineți că alcoolul ajută la o mai bună extragere a principiilor active din plante. De aceea preparatul cu alcool s-ar putea să fie mai eficient.

Puteți folosi acest elixir și în scop preventiv, ca tonic imunitar. Mai ales în sezonul de gripă și răceli, după o călătorie sau expunerea la un mediu cu risc crescut de infectare.

Sursă articol: Jes, How to make a calendula cold and flu elixir or oxymel, Strangers and Pilgrims on Earth: http://strangersandpilgrimsonearth.blogspot.com/2015/02/how-to-make-calendula-cold-and-flu.tml

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.