Siropul/extractul de fructe SOC – eficient împotriva a 10 tulpini de VIRUSURI (reduce durata unei gripe sau răceli cu 3-4 zile)

Socul este enumerat printre primele remedii naturiste care pot fi folosite pentru tratarea unei răceli sau infecții virale, întrucât ajută la ameliorarea rapidă a simptomelor și la scurtarea duratei bolii.

Sirop de Soc - Gripă, Răceală, Infecții Vrale

Sirop de Soc – Gripă, Răceală, Infecții Virale

Socul este folosit de sute de ani în medicina populară pentru tratarea gripei, răcelii și sinuzitei. Cercetările recente au demonstrat că această plantă are o activitate virală semnificativă împotriva gripei și a herpesului simplex.

Un studiu dublu orb, realizat la Departamentul de Virologie de la Școala Medicală din cadrul Universității din Ierusalim, din Israel, a testat eficacitatea extractului de soc în tratamentul infecțiilor virale cu virusul A și B.

Acest studiu a fost realizat în sezonul gripei din anii 1999-2000 din Norvegia. Au fost selectați, în mod aleatoriu, 16 pacienți cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani, care prezentau simptome asemănătoare sau asociate unei gripe de 48 de ore sau mai puțin.

Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit 15 ml de sirop de soc, de 4 ori pe zi, timp de 5 zile, iar celălalt grup a primit un sirop placebo.

Rezultatele au fost foarte bune. La pacienții care au primit sirop de soc, simptomele au fost ameliorate mult mai repede, comparativ cu cei din grupul placebo. Socul a redus durata bolii cu 3-4 zile, iar pacienții nu au avut nevoie de medicamente suplimentare pentru ușurarea simptomelor.

Autorii acestui studiu au concluzionat că socul poate fi considerat un tratament eficient, sigur și ieftin pentru gripă. Cu toate acestea, este nevoie de un studiu mai amplu pentru a confirma aceste descoperiri.

Un alt studiu in vitro, realizat de cercetătorii israeliți, a arătat că extractul de soc are capacitatea de a inhiba câteva tulpini de virusuri gripale și de a reduce simptomele de gripă cauzată de virusul B.

Extractul de soc a îmbunătățit simptomele (inclusiv febra) în 93% din cazuri în doar 2 zile, comparativ cu grupul care a primit placebo, unde simptomele au fost ameliorate la 91.7% din pacienți, în 6 zile. O vindecare completă a fost obținută în 2-3 zile la aproape 90% din pacienții care au primit extract de soc.

Pe lângă proprietățile sale antivirale puternice, socul a demonstrat și efecte imunostimulatoare și imunoprotectoare importante. Un studiu realizat la Laboratorul de Imunologie Pentru Diagnosticarea Tumorilor din Israel a arătat că extractul de soc activează sistemul imunitar sănătos prin creșterea producției de citokine anti-inflamatorii, acest lucru fiind benefic atât persoanelor sănătoase, cât și celor suferinzi de diferite boli, inclusiv cancer sau SIDA, coroborat cu tratamentul convențional).

Concluzii

Rezultatele acestor studii clinice sunt foarte importante, având în vedere faptul că nu există în prezent medicamente virale eficiente pentru tratarea gripei de tip A și B. Extractul de soc s-a dovedit eficient in vitro în toate cele 10 tulpini de virusuri gripale testate, fără să prezinte efecte secundare.

Siropul de fructe de soc, tinctura sau extractul de fructe de soc se pot procura de la magazinele naturiste. Atenție, cereți un produs pe bază de FRUCTE, nu flori de soc.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15080016
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9395631
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.