Sirop de ceapă cu miere pentru circulație, varice, tuse

O cură cu sirop de ceapă cu miere poate ajuta la tonifierea vaselor de sânge și creșterea imunității.

Este utilă mai ales în perioada rece a anului, când avem nevoie de o apărare suplimentară în fața microbilor care provoacă infecții și de o îmbunătățire a circulației sangvine.

Sirop de ceapa cu miere pentru circulatie, varice, tuse

Imagine cu titlu sugestiv: Sirop de ceapa cu miere pentru circulatie, varice, tuse: Alan Levine

Rețeta de sirop de ceapă cu miere este foarte simplă. Se prepară la rece, din suc proaspăt, amestecat cu miere.

Sirop de ceapă cu miere – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de ceapă roșie
• 300 g de miere

Mod de preparare

Curățați ceapa de coajă. Tăiați-o bucăți mici și dați-o prin robot. Sau o puteți pasa direct cu blenderul vertical.

Strecurați ceapa măcinată printr-un tifon. Stoarceți-l bine pentru a extrage tot lichidul. Sucul de ceapă trebuie să fie limpede, fără bucăți.

Pentru această rețetă aveți nevoie de circa 600 ml de suc de ceapă. Amestecați-l bine cu mierea.

Păstrați acest sirop de ceapă cu miere într-o sticlă, la frigider.

Mod de utilizare

Doza zilnică recomandată de sirop de ceapă cu miere este 1 linguriță, de 3 ori pe zi.

Administrarea se face pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte sau după masă.

Cura cu sirop de ceapă și miere se poate ține până la o lună. Dacă este nevoie, se poate repeta după 7 zile de pauză.

Indicații terapeutice

Ceapa este folosită din vechime ca remediu casnic pentru diverse afecțiuni. Încă din antichitate era utilizată în infecțiile gâtului, boli de stomac și hepatite.

Chinezii se tratau cu ceai de ceapă în caz de răceli, febră, dureri de cap sau infecții mai grave, precum holeră sau dizenterie.

Sunt de asemenea consemnate utilizării cepei în artrită.

Citește și – Ceai de ceapă și mere – leac cu tradiție pentru tuse, răceli și întărirea imunității

Siropul de ceapă și miere poate fi util în următoarele afecțiuni:

→ tuse, bronșită
→ astm
→ răceli
→ circulație proastă
→ varice
→ arterioscleroză
→ congestie cerebrală
→ astenie

Ce beneficii are ceapa

Ceapa are proprietăți antivirale, antibacteriene, imunomodulatoare, anti-alergice și antidiabetice.

Compușii săi sunt utili în bolile asociate cu stresul oxidativ, inflamația cronică și dereglările imunitare.

Ceapa este cea mai bună sursă de quercetină. Acest antioxidant puternic are un efect protector împotriva îmbătrânirii corpului și a bolilor neurodegenerative.

Citește și – Ceapa ajută la slăbit, nu o ocoliți! Ajută în obezitate, diabet, boli cardiovasculare

Quercetina este antiinflamatoare, anti-proliferativă, antidiabetică, anticancerigenă și antivirală.

Îmbunătățește performanța fizică și psihică. Stimulează biogeneza mitocondrială.

Ceapa împiedică formarea cheagurilor de sânge. Reduce permeabilitatea capilarelor. Atenuează peroxidarea lipidelor.  Ajută la scăderea grăsimilor din sânge.

Este benefică în diabet și obezitate. Consumată pe termen lung, ceapa previne bolile vasculare și cardiace, tulburările neurodegenerative și cataracta.

Ceapa reduce riscul de apariția a infecțiilor. Combate astmul și alergiile. Are efecte expectorante.

Citește și – Cataplasma cu ceapă la picioare – dă rezultate remarcabile în congestia la sinusuri, cap sau piept 

Îmbunătățește funcția rinichilor. Reduce gazele stomacale. Este utilă în dismenoree, vertij, leșin, migrene și icter.

Precauții și contraindicații

Din cauza cantității mari de miere, siropul de ceapă este contraindicat persoanelor cu diabet.

Poate produce disconfort la cei care suferă de ulcer sau gastrită hiperacidă.

Surse articol:

1. Marefati N, Ghorani V, Shakeri F, Boskabady M, Kianian F, Rezaee R, Boskabady MH. A review of anti-inflammatory, antioxidant, and immunomodulatory effects of Allium cepaand its main constituents. Pharm Biol. 2021 Dec;59(1):287-302. doi: 10.1080/13880209.2021.1874028. PMID: 33645419; PMCID: PMC7919894.
2. Miere Bucovina, Suc de ceapa cu miere: http://www.miere-bucovina.ro/suc-de-ceapa-cu-miere.html
3. Li Y, Yao J, Han C, Yang J, Chaudhry MT, Wang S, Liu H, Yin Y. Quercetin, Inflammation and Immunity. Nutrients. 2016 Mar 15;8(3):167. doi: 10.3390/nu8030167. PMID: 26999194; PMCID: PMC4808895.
4. Deepika, Maurya PK. Health Benefits of Quercetin in Age-Related Diseases. Molecules. 2022 Apr 13;27(8):2498. doi: 10.3390/molecules27082498. PMID: 35458696; PMCID: PMC9032170.
5. Slimestad R, Fossen T, Vågen IM. Onions: a source of unique dietary flavonoids. J Agric Food Chem. 2007 Dec 12;55(25):10067-80. doi: 10.1021/jf0712503. Epub 2007 Nov 13. PMID: 17997520.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.