Ceaiul de coarne fructe – bun pentru paraziți intestinali, boli de stomac, ficat, diabet, obezitate

Dacă vă confruntați cu boli de stomac, un remediu eficient este ceaiul obținut din coarne fructe.

Coarnele au proprietăți astringente și antidiareice. Ajută la dezinfectarea și cicatrizarea stomacului.

Ceaiul de coarne fructe – bun pentru paraziti intestinali, boli de stomac, ficat, diabet, obezitate

Ceai de coarne fructe – paraziti intestinali, boli de stomac, ficat, diabet, obezitate

Coarnele – leacuri ale pădurii pentru bolile stomacului

Părintele Serafim de la Mănăstirea Budești din Maramureș recomandă persoanelor care au tulburări digestive să bea între mese câte o cantă cu ceai de coarne.

Ajută la calmarea crampelor stomacale. Este de asemenea un leac natural pentru ficat.

Favorizează expulzarea paraziților intestinali. Poate fi consumat de cei care suferă de rectocolită ulcero-hemoragică.

Ceai de coarne fructe – preparare

Ingrediente

• 2 lingurițe de fructe corn uscate
• 250 ml de apă

Mod de preparare

Fructele de corn trebuie fierte timp de 5-7 minute în apă.

Se oprește focul și se pune capacul. Ceaiul se mai lasă la infuzat încă 10 minute.

Se filtrează și se administrează ca atare. Este bun și cald și rece.

Alte rețete cu fructe coarne

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fructe coarne:

Tinctura de coarne – un leac folosit de sute de ani pentru vindecarea rănilor ulceroase ale stomacului
Coarne cu miere pentru întărirea imunității (rețetă+beneficii)
Beți ceai de coarne pentru oboseală și anemie!

Coarne fructe – beneficii

fructe coarne

Fructe coarne: Rawpixel Ltd

Coarnele sunt fructe ale arbustului cu același nume (Cornus mas).

Oamenii de știință consideră aceste fructe de pădure un supliment nutrițional valoros. Conțin calciu, potasiu, fier, zinc, mangan, cupru.

Au în plus compuși cu potențial farmacologic, precum antocianini, compuși fenolici, acid ascorbic, flavonoizi și iridoizi.

Prezența acestor antioxidanți în compoziția lor este răspunzătoare pentru majoritatea beneficiilor lor.

Coarne fructe – proprietăți

Fructele cornului au importante proprietăți antimicrobiene, antiparazitare, antiinflamatoare și antioxidante.

Protejează ficatul, rinichii și sistemul cardiovascular.

Coarnele în medicina tradițională

Coarnele sunt folosite de câteva sute de ani în medicina populară din Europa și Asia.

Iată care sunt cele mai importante utilizări terapeutice tradiționale, consemnate în literatură:

• diaree
• boala inflamatorie intestinală
• febră
• malarie
• holeră
• infecții ale tractului urinar
• pietre la rinichi
• sângerări
• insolație
• cancere

Câteva studii au arătat că fructele de corn scad nivelul de lipide din sânge. Contribuie de asemenea la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Previn acumularea de grăsimi în ficat.

Datorită acestor calități, coarnele pot ajuta la prevenirea unor afecțiuni importante, precum:

→ ficat gras (steatoză hepatică)
→ diabet
→ hipertensiune arterială
→ boli cardiovasculare

O recenzie recentă, publicată în „Journal of Ethnopharmacology” a concluzionat că fructele de corn și frunzele acestui arbust pot fi folosite cu precădere în următoarele boli:

→ tulburări metabolice
→ obezitate
→ hiperlipidemie
→ ateroscleroză
→ tulburări gastrointestinale
→ probleme reumatologice
→ boli de piele

Citește și – Coarnele – fructe care ajută în dereglările glandei tiroide și ale sistemului limfatic

Surse articol:

1. Hosseinpour-Jaghdani F, Shomali T, Gholipour-Shahraki S, Rahimi-Madiseh M, Rafieian-Kopaei M. Cornus mas: a review on traditional uses and pharmacological properties. J Complement Integr Med. 2017 Mar 31;14(3):/j/jcim.2017.14.issue-3/jcim-2016-0137/jcim-2016-0137.xml. doi: 10.1515/jcim-2016-0137. PMID: 28782352.
2. Dinda B, Kyriakopoulos AM, Dinda S, Zoumpourlis V, Thomaidis NS, Velegraki A, Markopoulos C, Dinda M. Cornus mas L. (cornelian cherry), an important European and Asian traditional food and medicine: Ethnomedicine, phytochemistry and pharmacology for its commercial utilization in drug industry. J Ethnopharmacol. 2016 Dec 4;193:670-690. doi: 10.1016/j.jep.2016.09.042. Epub 2016 Oct 2. PMID: 27705748.
3. Krośniak M, Gastoł M, Szałkowski M, Zagrodzki P, Derwisz M. Cornelian cherry (cornus MAS L.) juices as a source of minerals in human diet. J Toxicol Environ Health A. 2010;73(17-18):1155-8. doi: 10.1080/15287394.2010.491408. PMID: 20706938.
4. Părintele Serafim, Remedii pentru stomac și ficat, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 42, 10 decembrie 2021 – 10 februarie 2021, Editura Lumea Credinței, pp. 11-12

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.