COARNE și MIERE pentru întărirea IMUNITĂȚII (rețetă+beneficii)

Asemenea măceșelor și cătinii, coarnele (Cornus mas) sunt fructe tomnatice bogate în vitamina C, unul din cei mai importanți antioxidanți pentru protejarea și întărirea sănătății.

Conțin cantități mari de antioxidanți (flavonoide, antocianini) și acid oxalic, fier, calciu, vitaminele B1, B2 și E. Au proprietăți tonice, anti-alergice, analgezice, diuretice, antidiabetice, antibacteriene, anti-microbiene și anticancerigene.

Coarne (Cornus mas)

Coarne (Cornus mas)

Cercetătorii iranieni vorbesc despre proprietățile terapeutice ale cornului, utilizat în medicinal tradițională ca remediu pentru tulburările de la nivel gastrointestinal (diaree, inflamații intestinale), febră, pietre la rinichi, infecții ale vezicii sau malarie.

Coarnele sunt mai acre decât vișinele, și ușor acidulate. Se coc la finalul lunii august și se găsesc până în octombrie. Din aceste fructe se pot prepara diferite rețete culinare și medicinale, precum decoct, lichior (cornată), marmeladă sau gem, suc, compot, tinctură sau vin.

În scop terapeutic, se pot folosi inclusiv frunzele și scoarța de corn.

Tonic imunitar din coarne și miere

Un preparat deosebit, pentru creșterea nivelului imunității, se poate obține din coarne și miere de albine.

Se pun 2 linguri de coarne într-un ibric cu 250 ml de apă. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă peste noapte la infuzat.

Se scot apoi coarnele și se zdrobesc cu ajutorul unui blender (sau se dau prin mașina de tocat). Se pune pulpa fructelor înapoi în infuzie și se amestecă.

Doza este de 50 ml, de 2 ori pe zi. La 50 ml de preparat se adaugă 1 linguriță de miere de albine. Se amestecă și se consumă imediat. Se pot face cure de câte 14 zile, cu 10 zile de pauză între ele.

Puteți folosi coarne proaspete sau uscate, ambele având aceeași forță nutritivă și curativă.

Surse:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006099/
2. http://www.formula-as.ro/2014/1138/medicina-populara-77/fructele-uitate-ale-toamnei-18364-print
3. https://www.researchgate.net/publication/258004678_Therapeutic_uses_and_pharmacological_effects_of_Cornus_mas_A_review
4. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.