Tinctura de COARNE – un leac folosit de sute de ani pentru vindecarea RĂNILOR ulceroase ale STOMACULUI

Cornul (Cornus mas) este un arbore vindecător puțin cunoscut. Toate componentele sale au proprietăți medicinale și pot fi exploatate din punct de vedere terapeutic.

Cornul ne oferă darurile și roadele sale pe tot parcursul anului. Înflorește primăvara devreme, cu flori galbene și mici. Fructele cunoscute sub numele de „coarne”, se coc mai târziu, pe la sfârșitul lunii iulie și începutul lui august. Gustul lor este dulce-astringent.

Coarne (Cornus mas)

Coarne (Cornus mas)

Sunt bune de mâncat când s-au copt foarte bine, încât cad pe jos. Din ele se poate face magiun sau compot. Din punct de vedere curativ, coarnele ajută la recuperarea organismului după o boală îndelungată și a persoanelor anemice.

Un alt mod de a prepara și consuma cornul este sub formă de tinctură. Tinctura de corn este unul din cele mai eficiente remedii pentru ulcerațiile stomacului. Închide rănile stomacale mai bine decât medicamentele.

Efectele sunt mult mai bune dacă se folosesc toate părțile cornului: atât fructele, cât și frunzele și scoarța copacului.

Tinctură de coarne – rețetă

Frunzele și fructele de corn trebuie uscate bine, și apoi folosite la tinctură. Scoarța de corn se recoltează după căderea frunzelor și se lasă la uscat.

Ingrediente

• 20 g de fructe de corn
• 20 g de frunze de corn
• 20 g de scoarță de corn
• 200 ml de alcool de 60 de grade

Preparare

Frunzele, fructele și scoarța de corn mărunțite se pun într-un borcan de sticlă. Se toarnă peste ele alcoolul, se închide borcanul ermetic și se lasă 10 zile la macerat. După această perioadă, lichidul se strecoară printr-un tifon gros, și se păstrează în sticluțe închise la culoare, cu dop picurător (de la tincturi vechi).

Mod de administrare

Se iau câte 30 de picături de tinctură, de 3 ori pe zi. Picăturile se amestecă în 50 ml de apă și se administrează înaintea meselor principale ale zilei.

Tratamentul cu tinctură de corn durează 1 săptămână, și se poate relua la nevoie după o pauză de 3 luni.

Sursă articol: „Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.