Cea mai bună salată de varză! Recomandarea lui șef Paul Constantin
Cu toții știm cât de gustoasă este salata de varză crudă. Este una din cele mai savuroase garnituri – pe care o servim cu plăcere atât la restaurant, cât și la mesele de acasă.
Șef Paul Constantin ne propune o versiune inedită a salatei clasice de varză. A adăugat și alte legume crocante. Însă ingredientelecare transformă această salată simplă într-o delicatesă sunt maioneza și ouăle fierte.
Trebuie să încercați și această variantă. Iar dacă aveți intoleranță la ou, există diferite tipuri de maioneză vegană care pot fi folosită ca alternative.
Orice salată de legume sau verdețuri capătă alt gust și altă textură atunci când îi adăugăm puțină maioneză sau sos.
Salată de varză cu maioneză – rețetă
Ingrediente
• ½ varză crudă
• 2 morcovi
• ¼ rădăcină de țelină
• 4 ouă fierte
• 150 g de maioneză
• 10-15 ml oțet (vi-l recomand pe acesta natural, nefiltrat)
• 1 linguriță de sare
• ½ linguriță piper
Mod de preparare
Spălați bine legumele, curățați-le de coajă unde este cazul. Tăiați-le fideluță (fâșii subțiri) cu cuțitul, sau dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.
Presărați sare și amestecați legumele cu mâna. Frecați-le ușor, ca să se pătrundă de sare.
Între timp, fierbeți ouăle, inclusiv cele pentru maioneză, dacă folosiți maioneză din ou. Ouăle fierte se lasă la răcit, se decojesc și se taie mărunt. Se prepară și maioneza.
Legumele sărate se storc de zeama lăsată. Peste ele se adaugă maioneza și se amestecă bine. Se incorporează la final și ouăle tăiate.
Asezonați salata cu sare, piper și oțet. Oțetul este important deoarece dă un gust acrișor care contrabalansează dulceața morcovilor și totodată păstrează textura crocantă a legumelor.
Amestecați bine salata și gata. Este numai bună de servit! Dacă vreți ca aromele să se întrepătrundă mai bine și legumele să fie mai fragede, lăsați salata să stea la rece câteva ore sau peste noapte.
A doua zi va fi mult mai gustoasă. Este atât de bună, încât o veți mânca goală, nu neapărat ca garnitură!
Note și sugestii
La această salată de varză se pot folosi diferite legume, nu numaidecât cele recomandate pe lista ingredientelor. De exemplu, puteți folosi rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, ardei gras, ardei kapia sau chiar sfeclă roșie.
Salata poate fi făcută și în varianta de post, fără ou. Folosiți o maioneză vegană din soia, caju sau năut.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată cu varză, pe care vă recomand să le încercați:
Salată dietetică de varză, morcov și măr cu iaurt
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr
Salata de varză marinată – aur pentru microbiom și medicament anti-colesterol (rețeta recomandată de medici)
Salată de varză cu specific indian – plină de vitamine și savoare
Sursă rețetă: Șef Paul Constantin, Nu vei mai mânca altă salată de varză după ce încerci această rețetă: https://www.youtube.com/watch?v=waYPukGqPw4&ab_channel=%C8%98efPaulConstantin