Pasta de coarne cu miere este un preparat excelent pentru întărirea imunității în perioada rece a anului. Are un gust dulce-acrișor și o culoare roșie foarte atractivă, mai ales pentru cei mici. Coarnele se remarcă prin efectele lor benefice asupra […]
Articole despre 'coarne'
Ceaiul de coarne fructe – bun pentru paraziți intestinali, boli de stomac, ficat, diabet, obezitate
Dacă vă confruntați cu boli de stomac, un remediu eficient este ceaiul obținut din coarne fructe. Coarnele au proprietăți astringente și antidiareice. Ajută la dezinfectarea și cicatrizarea stomacului. Coarnele – leacuri ale pădurii pentru bolile stomacului Părintele Serafim de la […]
Beți ceai de coarne pentru oboseală și anemie!
√ Articol documentat Coarnele sunt fructe acrișoare care se culeg la sfârșit de toamnă, când dă prima brumă. Viețuitorii din mănăstirile noastre cunosc foarte bine calitățile terapeutice ale acestor fructe și spun despre ele că au efecte fortifiante. Coarnele sunt […]
COARNELE, fructe benefice pentru INIMĂ, sistemul IMUNITAR și glandele ENDOCRINE (studii)
Mai puțin cunoscute ca alte fructe sălbatice care încep să se matureze spre sfârșitul verii, coarnele sunt un izvor de sănătate. Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Urmia din Iran dezvăluie efectele terapeutice ale coarnelor într-o recenzie publicată recent […]
COARNE și MIERE pentru întărirea IMUNITĂȚII (rețetă+beneficii)
Asemenea măceșelor și cătinii, coarnele (Cornus mas) sunt fructe tomnatice bogate în vitamina C, unul din cei mai importanți antioxidanți pentru protejarea și întărirea sănătății. Conțin cantități mari de antioxidanți (flavonoide, antocianini) și acid oxalic, fier, calciu, vitaminele B1, B2 […]
COARNELE – fructe care ajută în dereglările glandei TIROIDEI și ale sistemului LIMFATIC
Coarnele fac parte din categoria fructelor vindecătoare de toamnă, pe care le putem folosi la prepararea unor delicatese sănătoase, precum marmeladă, sirop, compot sau lichior (cornată). Sunt foarte gustoase când sunt coapte bine. Asemenea măceșelor, coarnele sunt foarte bogate în […]
Tinctura de COARNE – un leac folosit de sute de ani pentru vindecarea RĂNILOR ulceroase ale STOMACULUI
Cornul (Cornus mas) este un arbore vindecător puțin cunoscut. Toate componentele sale au proprietăți medicinale și pot fi exploatate din punct de vedere terapeutic. Cornul ne oferă darurile și roadele sale pe tot parcursul anului. Înflorește primăvara devreme, cu flori […]
Coarnele – Fructe Sălbatice Benefice Pentru Ficat și Stomac
Coarnele, fructe sălbatice pe care le ignorăm colindând pădurile în august sau septembrie, sunt fructe de leac pe care țăranii români de odinioară le mâncau ca atare, sau sub formă de marmeladă, sirop sau peltea. Coarnele au efecte terapeutice nebănuite, […]