Cum să reduci depunerile de calciu din artere – 8 remedii naturale

Arterele sunt predispuse la depuneri de grăsimi sau calciu.

Aceste materii se acumulează de regulă în căptușeala vaselor de sânge.

Cum sa reduci depunerile de calciu din artere - 8 remedii naturale

Cum sa reduci depunerile de calciu din artere: Macrovector – www.freepik.com

Depozitele de calciu pot duce în timp la îngroșarea sau întărirea arterelor și la ateroscleroză.

Cum se testează depozitele de calciu în artere

Există un test care poate fi realizat pentru a scana efectiv arterele coronariene și a vedea dacă există depuneri de calciu.

Testul se numește chiar așa: scorul de calciu coronarian.

Acesta se efectuează prin intermediului unui computer tomograf (CT), însă fără substanță de contrast.

Gradul de calcifiere a arterelor indică riscul de infarct

Procedura este foarte simplă. Este o evaluare extrem de importantă, mai ales pentru pacienții cardiaci.

De ce? Pentru că ea arată practic riscul de infarct miocardic al pacientului.

Ateromul calcifiat este un indicator foarte bun al riscului de deces.

Metoda de detectare a calciului din artere este indicată în mod prioritar persoanelor cu boli coronariene sau simptome ale acestor boli.

Este recomandată și celor cu hipertensiune arterială sau boli metabolice.

Dacă scanarea nu a indentificat plăci aterosclerotice, șansele apariției unei boli coronariene sau a unui eveniment periculos sunt mici.

Dar dacă există calciu în artere, iar gradul de calcifiere este mic sau moderat, trebuie luate măsuri.

Protocol pentru reducerea depunerilor de calciu din artere

Dacă Dr. Eric Berg are câteva soluții simple, dar eficiente pentru combaterea calcifierii.

Protocolul recomandat de acesta nu înlocuiește tratamentul prescris de medic.

Însă fiecare poate să cerceteze mai mult acest subiect și să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea sa.

ALICINA (din usturoi)

Cu siguranță ați mai auzit această denumire. Alicina este un fitonutrient care se găsește în cantități mari în usturoi.

Studiile pe animale au asociat-o cu reducerea calicifierii arterelor.

Citește și – Usturoiul scade grăsimile din sânge și depunerile de colesterol din artere

BUTIRAT (compus natural produs de corp)

Și acest compus este natural. Este produs de către bacteriile intestinale atunci când mâncăm alimente care conțin fibre. În special fibre vegetale, din legume.

Butiratul este un acid gras de lanț-mic. A fost corelat cu un risc scăzut de boli arteriale.

LICOPEN (din roșii)

Licopenul este un antioxidant care abundă în tomate și pepenele verde.

Acest fitonutrient poate reduce grosimea peretelui arterial și rigiditatea arterelor.

Studiile au arătat că licopenul crește atunci când gătim roșiile sau consumăm produse din tomate care au fost preparate termic.

Ketchupul poate fi un produs tomat sănătos, însă doar dacă este făcut în casă.

Trebuie să mai știți că licopenul este un compus liposolubil. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o grăsime pentru a fi absorbit.

Dacă folosiți ulei de măsline când gătiți roșiile, această grăsime poate crește concentrația de licopen cu până la 80%.

OMEGA-3 (din peștele gras)

Acizii grași esențiali Omega-3 au numeroase beneficii. Sunt un protector excelent al sistemului cardiovascular.

Au proprietăți antiinflamatoare remarcabile, inclusiv la nivelul arterelor. Scad riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Includerea lor în dietă ajută la scăderea riscului de boli cardiace și vasculare.

Se găsesc în peștele gras (sardine, hering, macrou, somon) și în uleiul de ficat de cod.

Este important de menționat că ceilalți acizi grași esențiali – Omega-6, au efecte opuse. Aceștia cresc inflamația și rigiditatea arterelor, precum și riscul de coagulare excesivă a sângelui.

Omega-6 se găsesc de obicei în uleiurile vegetale: de porumb, de soia, de rapiță.

Citește și – Remedii naturale pentru ateromatoză (depunerea de colesterol și săruri de calciu pe pereții arterelor)

ACID GAMA-LINOLENIC 

Acidul gama-linolenic (AGL) este singurul tip de acid Omega-6 care nu dăunează sănătății arterelor.

Dimpotrivă, scade inflamația și grosimea arterelor. Totodată, reduce riscul de formare a plăcilor de aterom.

AGL se găsește în uleiul de cânepă, uleiul de luminița nopții (primulă), uleiul de limba mielului (Borago), uleiul de semințe de coacăze negre și în spirulină.

VITAMINA K2

Dr. Berg recomandă versiunea MK-7 naturală a vitaminei K.

Chiar așa se numește: „Vitamina K2 MK7 naturală”.

Se pot administra 300 mcg pe zi.

Vitamina K2 activează anumite proteine care împiedică formarea calciului în artere.

TOCOTRIENOLI (din vitamina E)

Tocotrienolii fac parte din complexul vitaminei E.

Sunt de 5 ori mai puternici decât tocoferolii.

Scad nivelul proteinei C-reactivă cu 40% și implicit inflamația din artere.

SCĂDEREA REZISTENȚEI LA INSULINĂ 

Ultimul sfat al doctorului Berg privind decalcifierea arterelor este scăderea rezistenței la insulină.

Rezistența la insulină afectează direct gradul de calcifiere a arterelor.

Este important să ajustați dieta astfel încât să remediați această problemă.

Nici unul din remediile recomandate mai sus nu sunt eficiente dacă nu se corectează rezistența la insulină.

Dieta ketogenică și postul intermitent sunt foarte eficiente în atingerea acestui obiectiv.

Citește și – Pătrunjelul împiedică oxidarea și depunerea colesterolului pe artere

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, Protocol for calcified plaque in your arteries – Atherosclerosis: https://www.youtube.com/watch?v=2hkWSdtVGcg&ab_channel=Dr.EricBergDC
2. Jill Corleone, Foods high in gamma-linoleic acids, Livestrong: https://www.livestrong.com/article/490323-foods-high-in-gamma-linolenic-acids/
3. Premiqamed, Scorul de calciu coronarian – evaluarea riscului de infarct miocardic: https://www.premiqamed.ro/ro/stiri/detaliu/scorul-de-calciu-coronarian-evaluarea-riscului-de-infarct-miocardic

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.