Remedii naturale pentru ATEROMATOZĂ (depunerea de colesterol și săruri de calciu pe pereții arterelor)

Depunerile de colesterol și săruri de calciu în pereții arterelor pot duce în timp la dezvoltarea de plăci de ateromÎn consecință, arterele își pierd elasticitatea, devin rigide și se îngustează, obstrucționând circulația sângelui.

De vină pot fi mai mulți factori: consumul excesiv de alimente grase sau dulci, alcool sau tutun, sedentarismul și lipsa de mișcare fizică, stresul prelungit, îmbătrânirea prematură sau senilitatea.

Remedii Colesterol

Pentru combaterea ateromatozei și a aterosclerozei, se poate apela la un tratament gemo-fitoterapeuticDoctorul Sorin Mărgineanu recomandă cele mai bune suplimente alimentare în acest sens, care pot fi procurate de la magazinele naturiste.

• Gemoderivat de mlădițe de rozmarin

Acest produs conține extract de mlădițe de rozmarin și este indicat persoanelor care suferă de boli hepato-biliare, afecțiuni metabolice sau cerebrale.

Ajută la reglarea valorilor colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și la drenarea ficatului și bilei.

Stimulează metabolismul și circulația la nivel cerebral și periferic. Întărește memoria și vederea. Are efecte tonice generale, echilibrante nervoase și anti-îmbătrânire.

Se ia câte o monodoză pe zi, înainte de masă, cu 1 lingură de apă.

• MagAnghinar

După cum o spune și numele, acest produs conține un extract generos de frunze de anghinare și săruri de magneziu.

Anghinarea este renumită pentru efectele sale hipocolesterolemiante și acțiunea benefică asupra stomacului și funcțiilor ficatului și a bilei. Ajută totodată la menținerea tensiunii arteriale și a glicemiei în limite normale.

Se iau câte 2 comprimate, de 3 ori pe zi, în timpul meselor.

• Tinctură de usturoi

Tinctura de usturoi poate fi preparată și în casă, după această rețetă. Este un remediu extrem de eficient împotriva hipertensiunii arteriale și hipercolesterolemiei.

Are efecte tonice la nivelul inimii și vasoprotectoare la nivel coronarian și cerebral. Poate fi folosit ca supliment alimentar în prevenirea și tratarea aterosclerozei, infecțiilor respiratorii, afecțiunilor cardiace și vasculare, diabet, gută, paraziți intestinali.

Se iau câte 30 de picături (cu apă), de 3 ori pe zi, după mese.

• Omega-3+6 vegetal

Aceste capsule conțin extracte din mai multe tipuri de uleiuri bogate în acizi grași esențiali: ulei de semințe de cânepă, ulei de semințe de in, ulei din fructe de armurariu, ulei de semințe de negrilică, ulei de cătină și vitamina E.

Determină scăderea concentrației de colesterol și trigliceride sangvine și totodată riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere.

Îmbunătățește circulația, ajută la reducerea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Este un produs destinat adulților și copiilor deopotrivă, datorită faptului că susține buna funcționare a creierului, îmbunătățind memoria, concentrarea și capacitatea de învățare (mai ales la copiii cu deficit de atenție).

Are efecte stimulente la nivel imunitar și echilibrante asupra sistemului nervos și emoțional. Un alt aspect important este că acizii grași esențiali și vitamina E au o acțiune regenerantă asupra țesuturilor, mucoaselor și pielii.

La adulți se administrează câte o doză de 900 mg, de 3 ori pe zi, înainte de mese.

• Hoflipomin

Acest produs se găsește sub formă de capsule și are proprietăți hipolipemiante.

Conține ingrediente (topinambur, semințe de in, ulei de in, concentrat de usturoi, suc de praz, dovlecel) care ajută la scăderea nivelurilor crescute ale glicemiei și grăsimilor din sânge, precum colesterol și trigliceride.

Hofliponim împiedică formarea și depunerea grăsimilor în organism. Este totodată benefic în creșterea aportului de nutrienți care mențin elasticitatea arterelor și combat îngroșarea pereților arteriali.

Este lipsit de toxicitate. Se iau câte 2 comprimate, de 3 ori pe zi, după mese.

• Tinctură de brusture

Brusturele este o plantă medicinală cu numeroase beneficii. Ajută în hipertensiune arterială, diabet zaharat, gută, pietre la rinichi, infecții urinare, dischinezie biliară.

Împotriva ateromatozei se iau câte 30 de picături (cu apă) după masa de dimineață, și încă 30 de picături după masa de prânz.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Dr. Sorin Mărgineanu, Ateromatoza, Revista Hofigal, nr. 36, p. 15

2. Hofigal, Hof Lipomin: http://hofigalonline.ro/hof-lipomin-40-compr/25.htm

3. Hofigal, Omega-3 & Omega-6 Vegetal: http://www.hofigal.eu/produse.php?id_prod=794

4. Hofigal, Mag-Anghinar: http://www.hofigal.eu/produse.php?id_prod=819

5. Hofigal, Gemoderivat din Mladite de rozmarin: http://www.hofigal.eu/produse.php?id_prod=616

6. Hofigal, Tinctura de usturoi: http://hofigalonline.ro/tinctura-de-usturoi—50-ml/203.htm

7. Hofigal, Tinctura de brusture: http://hofigalonline.ro/tinctura-de-brusture—50-ml/204.htm

Cautari:
    hofigal tratament ateromatoza |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play