Tinctura miraculoasă pentru dureri în gât și nas înfundat

Cele mai puternice alimente împotriva gripei și răcelii sunt condimentele și mirodeniile.

Acestea încălzesc corpul, subțiază mucusul și ajută la decongestionarea căilor respiratorii.

Tinctura miraculoasa pentru raceala si gripa

Tinctura miraculoasa pentru raceala si gripa

De pildă, ardeiul iute este bogat în capsaicină, un compus bioactiv care poate atenua tusea și durerile în gât.

Există o rețetă celebră împotriva simptomelor de răceală și gripă cunoscută sub numele de „fire cider”, adică „cidrul de foc”.

Este de fapt o tinctură obținută dintr-un amestec de legume picante și alcool sau oțet.

Se administrează de regulă în perioada de iarnă pentru prevenirea afecțiunilor respiratorii.

Citește și – Cidrul de foc – ajută la creșterea circulației și imunității în perioada iernii

Tinctura miraculoasă pentru răceală și gripă – rețetă

Autoarea rețetei de mai jos numește preparatul „suc de ardei”.

Mărturisește că familia ei îl consumă de 5 ani și nu au avut deloc cazuri de răceală, gripă, dureri de urechi sau de gât.

Îl folosesc în simptome de tuse și nas înfundat, dar și ca mijloc preventiv.

„Familia noastră a depășit unul din cele mai grele sezoane de gripă datorită sucului de ardei”.

Ingrediente

  • ½ cană de usturoi
  • ½ cană de ceapă
  • ½ cană de ghimbir
  • ½ cană de ardei iuți
  • ½ cană de hrean
  • oțet de mere sau vodcă de minim 80%

Mod de preparare

Curățați și spălați legumele, după caz.

Puneți-le în vasul robotului cu lama S și pulsați de câteva ori, până când se mărunțesc.

Sau le puteți toca mărunt la mână.

Este recomandat să purtați mănuși când manevrați ingredientele, deoarece toate sunt iuți. Evitați să vă atingeți fața.

Umpleți un borcan de 2 litri pe două treimi cu legume tocate.

Completați cu oțet de mere sau vodcă.

Scufundați bine legumele în lichid cu o lingură de lemn.

Înfiletați capacul strâns. Etichetați borcanul și așezați-l într-un loc întunecosdin casă.

Este indicat să agitați borcanul de câteva ori pe zi.

Legumele se lasă la macerat 2-4 săptămâni. Cu cât mai mult stau, cu atât mai mulți nutrienți se vor transfera în tinctura finală.

Strecurați lichidul și păstrați tinctura obținută într-o sticlă închisă la culoare. Puneți o etichetă pe sticlă cu numele și data preparatului.

Tinctura preparată cu oțet rezistă 2 ani. Cea preparată cu alcool are o durată de valabilitate mult mai mare.

Mod de administrare

Odată cu apariția sezonului rece, se poate lua câte o pipetă odată la 2 zile pentru întărirea imunității.

Dacă aveți în casă persoane răcite sau intrați în contact cu astfel de persoane, consumați tinctura în fiecare zi, sau chiar de mai multe ori pe zi.

La primele semne de iritare sau durere în gât, nas înfundat sau strănut, începeți un tratament cu 3-4 pipete de tinctură pe zi.

Preparatul se poate da și copiilor mai mărișori, în cantități mici.

La copiii de 10 ani se poate da câte o pipetă.

După ce consumați tinctura, beți un pahar cu apă pentru a stinge „focul”.

Citește și – Rețete de casă pentru stimularea imunității la adulți și copii

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Usturoiul are proprietăți antibiotice naturale. A fost folosit în decursul istoriei în perioadele de ciumă și alte boli molipsitoare.

În vreme de război, era utilizat pentru prevenirea infecțiilor.

Studiile au demonstrat că acesta stimulează funcția sistemului imunitar și circulația sangvină.

Scade febra și tensiunea arterială. Are efecte antimicrobiene directe.

Ceapa era folosită de asemenea în trecut pentru întărirea ostașilor.

În timpul celui de-al doilea război mondial, ceapa era folosită sub formă de pastă pentru reducerea durerilor și vindecarea rănilor.

Ghimbirul este antioxidant, antiinflamator și antiviral.

Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță care încălzește corpul.

Dr. Zimet de la Universitatea din California, specialist în pneumologie, spune că ardeiul iute este expectorant și util în răceli.

Îl consideră mai bun decât pastilele de tuse din mentă.

Hreanul stimulează eliminarea mucusului. Are efect antibiotic și antiinflamator.

Citește și – Tinctură cu efect antibiotic, din cimbru și hrean

Surse articol:

1. Wardee Harmon, Pepper juice: an immune-boosting miracle tincture, Traditional Cooking School: https://traditionalcookingschool.com/food-preparation/recipes/pepper-juice-a-pepper-enhanced-tincture-to-ward-off-colds-and-flus/
2. Health Hive, Spicy foods and your health: https://hive.rochesterregional.org/2020/02/spicy-food-health

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.