Suc de Rostopască: Pentru Ochi, Chisturi, Negi, Cancer de Piele

Rostopasca (Chelidonium majus) este utilizată în totalitate în scop terapeutic, datorită principiilor active regăsite atât în rădăcină, cât şi în frunze. Frunzele se culeg în timpul înfloririi, de preferabil în lunile aprilie-mai, când planta are cea mai mare concentraţie de alcaloizi. De la plantele bătrâne se recoltează doar ramurile verzi, fără tulpina lemnoasă. Rostopasca se poate găsi şi iarna, sub zăpadă.

Suc de rostopască

Proprietăţi

Rostopasca este bogată în Vitamina C, ulei volatil şi substanţe de natură flavonoidică. Are efecte calmante asupra miocardului, precum şi proprietăţi sedativ-narcotice (similare morfinei) asupra centrilor nervoşi superiori. Mai mult, alcaloizii conţinuţi de rostopască combat tumorile. Extractele din rostopască au efecte antibiotice remarcabile asupra viruşilor.

Sucul de rostopască

Sucul care izvorăşte din tulpina de rostopască are un aspect lăptos, de culoare galben-portocaliu, şi a fost folosit de ţăranii noştri din cele mai vechi timpuri pentru tratarea negilor, pecinginei, fungilor, ciupercilor unghiilor, mătreţei sau muşcăturilor de şarpe şi insecte.

Sucul de rostopască este adăugat strategic în numeroase unguente şi alifii pentru piele, datorită proprietăţilor antiinfecţioase şi cicatrizante.

Sucul se obţine prin stoarcerea tulpinilor de rostopască, imediat ce au fost rupte. Atenţie! Sucul de rostopască se foloseşte doar extern, deoarece administrat intern poate fi toxic.

> Lipezeşte vederea, tratează cataracta

Sucul de rostopască este un dar minunat al naturii pentru ochi şi vedere. În fiecare seară, se ung pleoapele bine închise cu suc de rostopască, înspre coada ochiului. Sucul se lasă să pătrundă în piele un sfert de oră, apoi se clătesc pleoapele cu apă. Acest leac vindecă boli de ochi, cataracta, abcesele la nivelul pleoapelor, vederea slabă sau ochii obosiţi, iritaţi şi înroşiţi.

> Îndepărtează definitiv negii

Se aplică direct pe pielea afectată suc de rostopască, la un interval de câteva minute, de câte ori pe zi, cel puţin 3-4 săpătămâni consecutiv, însă se poate aplica până la dispariţia completă. Negii se micşorează şi cad. Este bine să se continue tratamentul inclusiv 7 zile după dispariţia lor.

> Ajută la vindecarea chisturilor

Femeile atinse de chisturi ovariene sau chisturi în alte zone ale corpului îşi pot pune nădejdea în sucul de rostopască. În cazul cancerului ovarian, sucul se aplică pe pielea din zona ovarelor şi se unge masând circular timp de 10 minute. Acest tratament se face de regulă dimineaţa.

> Tratează tumorile şi cancerul de piele

Se aplică suc de rostopască pe zona afectată şi deasupra se fixează cu un nailon. Se lasă să acţioneze 30 de minute sau un ceas. Este bine ca tratamentul să se facă zilnic pentru distrugerea completă a celulelor canceroase.

Precauţii

Înainte de utilizarea sucului de rostopască, este bine să se aplice suc pe o porţiune mică de piele pentru a testa gradul de sensibilitate. La unele persoane este posibil să apară alergii şi iritaţii.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Buna ziua,

    unde se gaseste acest suc?
    La plafar nu au…

    Multumesc!

  2. Bună ziua, cât timp se face tratament pt ochii cu rostopasca .Vă mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.