Chisturi ovariene, fibrom uterin – tratamente cu argilă

Naturopatul francez Raymond Dextreit spunea că argila a fost înzestrată cu o inteligență naturală. Ea se îndreaptă în mod miraculos spre locul bolnav din corp, ca un medicament cu caracter specific sau selectiv.

Raymond Dextreit este cel care a readus la viață argiloterapia în lumea occidentală. Experiența sa în terapia cu argilă este comprimată în cartea „The Healing Power of Clay” pe care a scris în anul 1952.

Chisturi ovariene, fibrom uterin - tratament cu argila

Chisturi ovariene, fibrom uterin – tratament cu argila: Pvpproductions

Argila – terapie antică

Lutul este unul din cele mai pure remedii pe care omenirea le-a utilizat de la Facere încoace. Nu trebuie să ne mire că argila are un caracter tămăduitor, bine-știind că însuși trupul nostru a fost făcut din pământ.

Femeile din Egiptul antic foloseau măștile cu argilă în scop cosmetic. În scrierile egiptene apar și alte utilizări ale argilei: spălare, mumificare, tratarea inflamațiilor, infecțiilor și a problemelor intestinale.

Medicii antici precum Dioscorides, Pliniu cel Bătrân, Avicenna și Hipocrate au scris despre proprietățile sale remarcabile.

Potrivit lui Hipocrate, argila și nămolul din mare curăță corpul de tot ce este rău. Argila are capacitatea de a absorbi inflamațiile tisulare și de a le elimina.

Argila – proprietăți vindecătoare

Argila are în compoziție toată gama de microelemente și substanțe active biologice. Este totodată înzestrată cu energii puternice, precum magnetismul soarelui, apei și aerului.

Principalele sale proprietăți sunt: detoxifiante, remineralizante, antitoxice, echilibrante.

Argila curăță organismul de toxine, îl ajută să se remineralizeze și să se regenereze. Este antinfecțioasă, bactericidă, conservatoare și antiinflamatoare.

Tratamente interne și externe cu argilă

Cura internă cu argilă este recomandată în dereglările endocrine, intoxicații, ulcere stomacale, boli cardiace, renale, biliare, nervoase, ginecologice, oboseală, anemie, cancere.

Argila se poate folosi și extern, sub formă de cataplasme. Acestea se aplică pe regiunea bolnavă a corpului.

Sunt utile în abcese, infecții, afecțiuni respiratorii, contuzii, nevralgii, dureri reumatice, afecțiuni ale bilei sau ficatului, migrene, plăgi, negi, papiloame, noduli, tumori, afecțiuni ginecologice sau vaginale.

Cura cu argilă pentru chisturi și fibrom uterin

Femeile care au chisturi ovariene sau fibrom uterin trebuie să înceapă o alimentație cât mai naturală și curată. Este necesar să excludă toate produsele alimentare procesate, rafinate, cu aditivi sintetici sau toxine.

Cura cu argilă ajută la curățarea organismului și vindecarea lui. Se pune 1 linguriță de argilă în 100 ml de apă rece. Se lasă de seara până dimineața, iar a doua zi se bea cu jumătate de oră înainte de micul-dejun.

Cura se ține 40 de zile. În prima săptămână este indicat să se bea doar lichidul. În următoarele 3 săptămâni se va bea apa argiloasă integrală, cu tot cu sedimentul de pe fundul paharului. Amestecați bine apa înainte de a o bea.

Cât țineți cura cu argilă evitați cafeaua, alcoolul, produsele din lapte și sucurile. Dacă se poate, țineți un regim vegetarian. Eliminați zahărul și dulciurile rafinate.

Aplicații externe cu argilă în fibrom și chisturi

Cura internă trebuie completată de aplicații abdominale sau intravaginale cu argilă.

Se pun 4 linguri de argilă la 1 litru de apă rece. Se o bucată mică de tifon. Se înmoaie în apa argiloasă pregătită anterior și se storc ușor și se face sub formă de sul care se introduce în vagin.

Pe abdomenul inferior se pun cataplasme groase din argilă, între mese. Se lasă să acționeze 5 ore. Aplicațiile se pot face și seara, care se lasă să acționeze până dimineața.

Acest tratament se face timp de 3 săptămâni. Se poate relua după încheierea menstruației.

Argila poate duce la dizolvarea sau retragerea chisturilor.

Articol similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole de interes despre argilă:

Adăugați 1 lingură de argilă în apa de băut și aceasta va distruge microbii – biochimistul Eugen Giurgiu
Cataplasma cu argilă – leac pentru multe suferințe
Argila bogată în magneziu- leac pentru oboseală și stres – dr. Antonela Marika
Cum se face terapia cu lut (argiloterapia) – Dr. Doru Laza
Cataplasmele cu argilă, varză și sânziene ajută în gușă și noduli tiroidieni

Surse articol:

1. E Sănătos.com, Tratamente cu argilă – Chist ovarian, fibrom uterin: https://www.esanatos.com/naturist/terapia-cu-argila/tratamente-cu-argila/chist-ovarian-fibrom-uterin33837.php
2. Terapii Naturiste, Tratamente naturiste cu ajutorul argilei: https://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/argiloterapia/argiloterapie.htm
3. The Clay Cure: https://www.theclaycure.com/products/the-healing-power-of-clay-by-raymond-dextreit

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.