Cum fac coreenii ceaiul de brusture (pentru detoxifiere, slăbit, etc.)
√ Articol documentat
Ceaiul din rădăcină de brusture este consumat cu regularitate în Japonia și sudul Coreei. Această băutură are o istorie seculară. Este apreciată pentru diversele sale beneficii pentru organism.
Nu este un ceai obișnuit, ci o băutură cu efecte terapeutice semnificative:
- curăță organismul de toxine
- purifică sângele
- ajută la scăderea în greutate
- combate constipația
- îmbunătățește circulația sangvină
- contribuie la prevenirea cancerului
Iată doar câteva motive pentru care coreeni beau acest ceai atât de des. În rândurile următoare veți putea descoperi cum îl prepară, deoarece metoda este specială.
Citește și – Rădăcina de brusture – un mare vindecător din natură!
Cuprins
Ceai din rădăcină de brusture – rețetă
Spălați mai întâi rădăcina de brusture. Tăiați-o apoi felii mici și subțiri.
Întindeți-le pe o coală de hârtie undeva în bucătărie sau într-un loc călduros. Lăsați-le 24 de ore. Trebuie să se usuce complet.
Urmează să prăjiți/rumeniți bucățile de rădăcină de brusture câteva minute.
Studiile au arătat că prăjirea crește activitatea antioxidantă totală a rădăcinii de brusture.
Citește și – Cafea anticancerigenă din rădăcini de brusture și păpădie
Pentru a prepara o cană de ceai de rădăcină de brusture, folosiți 1 linguriță de rădăcini uscate la 1 cană cu apă.
Puneți apă într-o cratiță și adăugați rădăcina. Când apa începe să clocotească, stingeți focul. Puneți capacul pe vas și lăsați-le la infuzat câteva ore.
Strecurați ceaiul și lăsați-l să se răcorească. Se poate îndulci cu miere.
Ce beneficii are rădăcina de brusture
Brusturele (Arctium lappa) este folosit în China atât ca plantă medicinală, cât și ca aliment hrănitor.
În scop terapeutic, este utilizată de sute de ani în Europa, America de Nord și Asia.
În medicina tradițională chineză se folosesc atât rădăcina și frunzele, cât și semințele.
Compușii activi din rădăcina de brusture ajută la detoxifierea sângelui. Datorită faptului că stimulează circulația la nivelul pielii, ajută la îmbunătățirea calității, texturii și aspectului pielii.
De aceea brusturele este deseori prescris în acnee și eczeme.
Rădăcina conține de asemenea compuși cu proprietăți antioxidante și antidiabetice.
Această plantă a fost investigată și pentru potențialul său de a ajuta în tratamentul bolilor canceroase și SIDA.
Studiile au confirmat că brusturele are efecte antitumorale, antiinflamatoare, antibacteriene, prebiotice și antivirale.
Experimentele pe șoareci au arătat că reduce oboseala și mărește rezistența fizică.
Datorită conținutului de fibre, brusturele ajută la menținerea unei flore intestinale bune. Planta a demonstrat de asemenea o activitate anti-constipație însemnată.
Ceaiul de rădăcină de brusture ameliorează statusul inflamator la pacienții cu osteoartrită la genunchi.
Nu în ultimul rând, rădăcina de brusture este utilă în controlul greutății corporale.
Citește și – Nu ratați sezonul brusturelui! Când se recoltează rădăcina și în ce boli se folosește
Efecte secundare posibile și contraindicații
Brusturele are efecte diuretice, de aceea este contraindicat persoanelor deshidratate sau care iau alte diuretice.
Persoanele alergice la margarete și crizanteme pot fi alergice și la rădăcina de brusture.
Planta nu a fost testată pe copii, de aceea nu este indicată.
Brusturele trebuie evitat pe perioada sarcinii, dar și de către femeile care vor să rămână însărcinate.
Surse articol:
1. Modern Seoul, Korean Burdock Tea (우엉차) – Information and How to Make at Home: https://modernseoul.org/2013/02/26/korean-burdock-tea-%ec%9a%b0%ec%97%89%ec%b0%a8-information-and-how-to-make-at-home/
2. Yuk-Shing Chan, Long-Ni Cheng, Jian-Hong Wu, Enoch Chan, Yiu-Wa Kwan, Simon Ming-Yuen Lee, George Pak-Heng Leung, Peter Hoi-Fu Yu, Shun-Wan Chan, A review of the pharmacological effects of Arctium lappa (burdock), Inflammopharmacology. 2011 Oct;19(5):245-54: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20981575/
3. Wen-Chyuan CHEN, Yi-Ju HSU, Mon-Chien LEE, Hua Shuai LI, Chun-Sheng HO, Chi-Chang HUANG, and Fu-An CHEN, Effect of burdock extract on physical performance and physiological fatigue in mice, J Vet Med Sci. 2017 Oct; 79(10): 1698–1706: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5658563/
4. Aya Watanabe, Hiroyuki Sasaki, Hiroki Miyakawa, Yuki Nakayama, Yijin Lyu, and Shigenobu Shibata, Effect of Dose and Timing of Burdock (Arctium lappa) Root Intake on Intestinal Microbiota of Mice, Microorganisms. 2020 Feb; 8(2): 220: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7074855/
5. Darye Lee and Choon Young Kim, Influence of Roasting Treatment on the Antioxidant Activities and Color of Burdock Root Tea, Prev Nutr Food Sci. 2017 Mar; 22(1): 21–29: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5383138/
6. Daih-Huang Kuo, Ming-Chi Hung, Chao-Ming Hung, Li-Min Liu, Fu-An Chen, Po-Chuen Shieh, Chi-Tang Ho, Tzong-Der Way, Body weight management effect of burdock (Arctium lappa L.) root is associated with the activation of AMP-activated protein kinase in human HepG2 cells, Food Chem. 2012 Oct 1;134(3):1320-6: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25005949/
7. Debra Rose Wilson, What is Burdock Root, Healthline: https://www.healthline.com/health/burdock-root#potential-risks-and-side-effects