Cremă cu magneziu pentru insomnie și dureri (rețetă)

Articol documentat

Cu siguranță ai auzit de uleiul de magneziu sau de cremele cu magneziu, care ajută la absorbția acestui mineral mai repede în corp.

Aceste produse sunt o apariție relativ recentă pe piață. Unii le folosesc în locul băilor cu sare Epsom sau sare amară, pentru relaxarea mușchilor, eliminarea tensiunii și a durerilor.

Crema cu magneziu

Crema cu magneziu: Freepik – www.freepik.com

Cu toate acestea, băile cu săruri Epsom nu sunt la fel de eficiente ca uleiul sau crema cu magneziu. Ele pot ajuta la calmarea durerilor, însă nu vor aduce magneziul în corp.

Clorura de magneziu se absoarbe ușor prin piele 

Autorul Daniel Reid spune că sulfatul de magneziu din sărurile Epsom este excretat rapid din corp prin rinichi. Și pentru că magneziul nu se asimilează în organism, efectele băilor sunt de scurtă durată.

Clorura de magneziu în schimb, este ușor asimilată și metabolizată de corp. Această formă de magneziu se găsește de cumpărat în farmacii și online (inclusiv pe Emag). Ajută la detoxifierea celulară și purificarea țesuturilor.

Când aplicăm clorura de magneziu pe piele, sub formă de ulei sau loțiune, pielea absoarbe imediat magneziul.

Lipsa de magneziu – simptome

Acest mineral are efecte sedative. Este important pentru sistemul scheletic, mușchi și oase. Uleiul de magneziu ajută inclusiv la scăderea tensiunii arteriale crescute.

Persoanele care au lipsă de magneziu se pot confrunta cu o multitudine de probleme:

– crampe
– dureri corporale
– tulburări de somn
– nervozitate
– depresie
– dificultăți de concentrare
– probleme cardiovasculare
– pietre la rinichi și la bilă
– bursită, artrită
– urinări frecvente
– constipație
– dereglări ale zahărului din sânge
– oboseală cronică

Citește și: Lipsa de magneziu – una din cele mai subestimate probleme de sănătate

Cremă cu magneziu pentru dureri – rețetă

Crema cu magneziu este o metodă simplă și naturală prin care corpul poate absorbi magneziul pe altă cale decât prin alimentație.

Ingrediente

1 cană de fulgi de clorură de magneziu

½ cană de apă fierbinte

½ cană de ulei de măsline

½ cană de unt de shea

2 linguri de ceară

Mod de preparare

Pasul 1

Mai întâi trebuie să dizolvi fulgii de clorură de magneziu. Pune fulgii de magneziu într-un borcan cu sticlă groasă și toarnă peste ei apa fierbinte (nu clocotită). Amestecă bine, până când fulgii se dizolvă (sau agită borcanul închis).

Soluția obținută se numește „ulei de magneziu”. Păstrează doar jumătate din cantitate, pentru a folosi la rețeta de cremă. Restul de ulei îl poți folosi pentru o baie.

Citește și: Uleiul de magneziu, un miracol pentru sănătate (cum se prepară acasă)

Pasul 2

Pune untul de shea și ceara de albine la topit într-un borcan/bol la bain-marie, la foc mic. Adaugă apoi uleiul de magneziu și amestecă, pentru omogenizare.

Pasul 3

Lasă compoziția puțin la răcorit, apoi transfer-o într-un bol. (Este indicat să folosești vase speciale, în care nu gătești, deoarece va fi greu să le cureți la urmă).

Adaugă jumătate din cantitatea de ulei de magneziu rezervată adineauri. Introdu blenderul manual (vertical) și mixează la viteză mică preț de câteva secunde, apoi mărește viteza.

Mixează până când compoziția se transformă într-o cremă groasă, albă opacă. Transferă crema de magneziu într-un borcan sau într-o cutie de plastic și las-o să se răcească de tot.

Spală repede cu apă fierbinte și detergent de vase recipientul în care ai mixat crema.

Mod de utilizare

Crema de magneziu se aplică pe zonele afectate în strat subțire. Pentru adulți este suficientă 1 linguriță, iar pentru copii 1/8 linguriță.

Crema de magneziu are o durată de valabilitate de 3-6 luni.

La ce poți folosi crema de magneziu

Dacă vei aplica loțiunea cu magneziu în fiecare noapte pe corp, timp de o săptămână, te vei relaxa mai ușor și vei dormi mai bine. Fă o pauză, apoi continuă tratamentul dacă mai este nevoie.

» insomnie

» tulburări de somn

» dureri musculare

» dureri de cap

» crampe la picioare

Dacă suferi de crampe, masează mâinile și brațele înainte de a merge la culcare. Pentru înlesnirea somnului, crema se aplică pe tălpi.

Surse bibliografice:

1. Stacy, HOW TO MAKE MAGNESIUM LOTION, No Fuss Natural: https://nofussnatural.com/how-to-make-magnesium-lotion/

2. Katie Wells, Magnesium Body Butter, Wellness Mama: https://wellnessmama.com/8586/magnesium-body-butter/

3. McDowells, Home Remedies, Magnesium Cream: https://www.mcdowellsherbal.com/treatments/home-remedies/834-home-remedies-magnesium-cream

4. Jessica Espinoza, Miraculous Magnesium and DIY Magnesium Oil, Delicious Obsessions: https://www.deliciousobsessions.com/2013/03/miraculous-magnesium-and-diy-magnesium-oil/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.