RODIA împiedică formarea și progresia CANCERULUI prin cel puțin 6 mecanisme

Un număr mare de alimente vegetale sunt înzestrate cu proprietăți anticancerigene. Rodia este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului cardiovascular, însă studiile recente au arătat că acționează și ca o barieră de protecție împotriva bolilor canceroase.

Rodia conține compuși care previn modificări implicate în transformarea celulelor maligne, precum puncalagina, luteolina, elagitaninele și polifenolii asortați.

Rodia combate cancerul

În cercetările preclinice, aceștia s-au dovedit eficienți în stoparea formării, creșterii și răspândirii celulelor canceroase.

6 mecanisme prin care rodia combate cancerul

Rodia împiedică progresia cancerului prin mai multe mecanisme:

• Inhibă inflamația

Rodia închide genele asociate cu inflamația (reduce activitatea unor substanțe pro-inflamatorii NF-kappa) și previne formarea celulelor maligne.

Un studiu a arătat că rodia a redus semnificativ formarea de tumori în plămâni la șoarecii expuși la fumul de țigară pe o perioadă lungă de timp și a cancerului în țesutul mamar a șoarecilor expuși la un compus cancerigen DMBA regăsit în fumul de țigară și în carnea supra-preparată.

• Blochează ciclul celular

Rodia închide capacitatea celulelor canceroase de a se înmulți și limitează creșterea lor prin afectarea mai multor gene asociate cu ciclul celular. Un aspect important este că rodia nu blochează divizarea normală a celulelor sănătoase.

• Induce moartea celulelor maligne

Compușii din rodie sunt implicați direct în apoptoză (moartea programată a celulelor).

Citește și RODIA – fructul care dezarmează CANCERUL (studii)

• Stopează alimentarea cancerului

Celulele canceroase au nevoie de o aprovizionare cu noi vase de sânge pentru a crește și a se dezvolta. Rodia blochează factorii de creștere asociați cu angiogeneza (procesul de formare de noi vase de sânge) și prin aceasta reduce formarea de noi vase de sânge în tumori.

• Împiedică răspândirea cancerului

Pe lângă toate aceste acțiuni de combatere a formării cancerului și a tumorilor, rodia ajută inclusiv la prevenirea răspândirii celulelor maligne.

Rodia afectează expresia genelor asociate cu invazia, migrația și metastazele. Mai exact, limitează capacitatea celulelor canceroase de a se separa migra prin țesuturi, răspândindu-se la alte organe din corp.

• Mărește eficiența chimioterapiei

Mai mult decât atât, studiile preclinice sugerează că substanțele din rodie măresc eficiența unor medicamente chimioterapeutice și reduc efectele lor secundare.

De pildă, un studiu pe șobolani a arătat că medicamentul Fluorouracil folosit în combinație cu extractul de rodie a protejat căptușeala intestinală de leziuni.

Citește și RODIA, un fruct sacru – utilizări medicinale, administrare, contraindicaţii

Tipuri de cancere pe care rodia le combate

Studiile arată că rodia are un potențial semnificativ de a combate cancerele de prostată, de sân, de colon, de ficat, de plămân și multe altele. Activitatea sa anticancerigenă a fost demonstrată și în cercetările pe celule și animale în: leucemie, cancerul vezical, cerebral, cervical, ovarian, tiroidian, de colon și de piele.

Sursă: Life Extension, Effect of Pomegranate on Cancer Formation and Growth: https://www.lifeextension.com/Magazine/2019/4/Pomegranate-and-Cancer/Page-01#

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.