GHIMBIRUL conține compuși care întârzie complicațiile DIABETULUI și procesul de ÎMBĂTRÂNIRE

Tot mai multe studii recente arată că anumiți compuși din plante pot reprezenta o alternativă sigură și eficientă la medicamentele prescrise în mod convențional pentru diabetul de tip 2.

Eficiența lor se datorează mai exact faptului că pot preveni complicațiile diabetului fără să creeze efecte secundare, precum tulburări stomacale, mâncărimi ale pielii, amețeală, creștere în greutate sau risc crescut de boli hepatice – întâlnite în cazul antidiabeticelor de sinteză.

Ghimbirul previne complicatiile diabetului

Dr. Shengmin Sang, profesor de alimente funcționale la Universitatea de Agricultură și Tehnică de stat din Carolina de Nord, a publicat un studiu nou pe ghimbir care demonstrează acest lucru.

El a descoperit că acest condiment antic conține 2 compuși care au capacitatea de a opri procesele fiziologice care duc la dezvoltarea complicațiilor asociate cu diabet, precum tulburări cardiace, renale, oculare și neurologice.

Aceste rezultate vin în sprijinul unor cercetări anterioare, care au arătat că flavonoidele (antioxidanți) din alte alimente au proprietăți similare.

Compușii din ghimbir investigați de dr. Sang sunt gingerolii și shogaolii. Aceștia s-au dovedit eficienți în prevenirea formării de produse avansate de glicozitate finală (AGEs), asociate cu îmbătrânirea organismului.

Deși AGEs fac parte din procesul de îmbătrânire, efectul lor distructiv este accelerat de nivelurile crescute de zahăr din sângeDr. Sung spune că glicarea proteinelor contribuie la apariția complicațiilor cauzate de diabet deoarece se acumulează în organe, contribuind la dezvoltarea rezistenței la insulină.

Glicarea este un proces care poate pune în pericol viața unui diabetic mai mult decât hiperglicemia. AGEs  au fost asociate și cu apariția unor maladii precum Alzheimer sau Parkinson.

Dr. Sung urmărește dezvoltarea unor tratamente alternative pe bază de compuși naturali pentru diabetul de tip 2 și demență. În acest sens urmează să testeze mai mulți compuși din plante pe oameni pentru a stabili eficiența lor în prevenirea complicațiilor diabetice.

Cercetările sale anterioare au arătat că ghimbirul are efecte anticancerigene și previne anemia indusă de bolile renale sau de chimioterapie.

 

Sursă: Transforming Science, GINGER, OTHER PLANT COMPOUNDS FOUND TO DELAY DIABETIC COMPLICATIONS: https://transforming-science.com/ginger-other-plant-compounds-found-to-delay-diabetic-complications/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.