TRATAMENT naturist și DIETĂ pentru FICAT GRAS (steatoză hepatică)

În literatura de specialitate, ficatul gras poartă denumirea de „steatoză hepatică”. De altfel, „steatoză” înseamnă degenerarea unui organ sau țesut ca urmare a încărcării lui cu grăsimi.

În ceea ce privește steatoza hepatică, ficatul este invadat în mod special de trigliceride, și în consecință, suferă o inflamație dureroasă.

Cauzele steatozei hepatice pot fi de natură alimentară – consumul exagerat de grăsimi, dulciuri sau alcool, intoxicație cu metale grele, de natură medicală – tratamente abuzive cu medicamente, sau de natură psiho-emoțională – șocuri, suferințe puternice.

Vezi si: Boala ficatului GRAS – simptome, factori de risc, alimentație 

Vestea bună este că sănătatea ficatului poate fi redobândită cu ajutorul unei diete corecte, precum și a unui stil de viață liniștit și echilibrat.

Prof. Constantin Milică spune că crizele de ficat pot fi calmate prin consumul de fructe, legume verzi, supe, ciorbe și compoturi. Cele mai bune efecte îl au aceste alimente:

• morcovul, roșiile, salata verde, cresonul, măslinele, merele, strugurii, lămâile, portocalele, mandarinele și alte fructe acide.

Eliminarea toxinelor se poate realiza prin administrarea unei lingurițe cu ulei de măsline și o felie de lămâie și prin consumul de apă minerală.

Ceaiurile din plante amare sunt cele mai bune pentru curățarea ficatului:

• păpădie, anghinare, rozmarin, albăstrele, rădăcină de revent, salvie.

Acestea pot fi consumate inclusiv în scop preventiv.

Durerile mari de ficat pot fi atenuate și prin aplicații externe:

– cataplasme cu frunze de varză; frunzele se toacă mărunt și se amestecă apoi cu un albuș de ou bătut; se aplică pe regiunea lombo-abdominală;

– cataplasme calde cu semințe de in; semințele se fierb o oră în apă până se transformă într-o masă gelatinoasă; se introduc într-un săculeț de pânză și se aplică pe zona abdominală;

băi de șezut cu ceai din rostopască, rozmarin și fân; se stă în apă circa 10-15 minute.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Farmacia Verde, Alimentaţia şi regimul de viaţă în hepatită şi steatoza hepatică: http://www.farmacia-verde.ro/2009/08/13/alimentatia-si-regimul-de-viata-in-hepatita-si-steatoza-hepatica/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.