CAFEAUA de CICOARE stimulează funcția cerebrală, crește CONCENTRAREA, înlătură OBOSEALA fizică și nervoasă

Cicoarea este o plantă de leac extraordinară. Acțiunea ei benefică se răsfrânge mai multor organe și sisteme din corp.

„Cafeluța de cicoare”, așa cum mai este numită, poate înlocui cu succes cafeaua obișnuită. Cu toate că nu conține cafeină, este energizantă și totodată fortifiantă asupra organismului.

Cafea de Cicoare

Beneficii

Este deosebit de populară în Europa, pentru proprietățile ei terapeutice. Potrivit consumatorilor, cafeaua de cicoare produce o stimulare pozitivă a funcțiilor creierului, ajutând îndeosebi la creșterea capacității de concentrare.

Consumată cu regularitate, alungă surmenajul psihic și oboseala fizică.

Are efecte bune și asupra stomacului, în sensul că reduce balonarea și combate indigestia.

Cicoarea are efecte detoxifiante excepționale. Vechii egipteni o foloseau pentru purificarea sângelui și ficatului. Are efecte stimulente asupra funcțiilor digestive, hepatice și renale.

Pe lângă faptul că atenuează durerile de stomac, este recomandată și persoanelor care suferă de hipoaciditate și hipotonie gastrică.

Consumul acestei plante previne formarea pietrelor la bilă și reglează nivelul zahărului din sânge, fiind recomandată diabeticilor. În timpul curei cu cicoare este indicat să monotorizați nivelul glicemiei.

Cicoarea se poate folosi sub formă de infuzie, pulbere sau cafea. Aceasta din urmă se poate procura de la magazinele naturiste sau se poate prepara acasă, din rădăcină de cicoare uscată și măcinată prin râșnița electrică de cafea.

_________________________________________________________________________________________________________

Cum se prepară cafeaua de cicoare în casă

Rădăcina de cicoare se recoltează la început de toamnă, cu o cazma. Se spală bine, se despică longitudinal și se lasă la uscat până bucățile devin casante.

Se zdrobesc și se macină în râșnița de cafea. Pulberea se păstrează într-un borcănel de sticlă, închis ermetic.

Se prepară și se consumă întocmai ca și cafeaua obișnuită.

Se poate administra și ca atare, câte 1 linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, în puțină apă. Are efecte bune în afecțiuni digestive, hepatice și cutanate.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’6204,7294′ button=’Cumpără aici’]

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Cafeaua de Cicoare Energizează și Tonifică, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Editura Lumea Credinței, Nr. 10, iunie-august, 2016, pp. 8-9

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. MULTUSEC DULCE SI ENERGIC TAIFAS DE SFAT !!!!

  2. De unde poti sa o cumperi !

  3. […] Cafea din cicoare. După ce se scot din pământ, rădăcinile de cicoare se spală sub jet de apă, se usucă la umbră, și se păstrează în săculeți de pânză. […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.