Articole despre 'cicoare'

Cafea de cicoare si turmeric pentru tiroida

Cafea din cicoare și turmeric pentru tiroidă și slăbit

// Adaugă comentariu

√ Articol bazat pe studii științifice  Multe persoane care au probleme cu tiroida se văd nevoite să limiteze consumul de cafea. Mai ales dacă glanda produce prea mulți hormoni. CAFEAUA AFECTEAZĂ TIROIDA Cafeaua nu este interzisă în afecțiunile tiroidiene. Însă […]

Cicoarea stimuleaza digestia si imunitatea

Cafeaua de cicoare îmbunătățește digestia și imunitatea 

// Adaugă comentariu

Plantele amare, precum păpădia, gențiana și cicoarea, sunt folosite din vechime ca tonice digestive. Civilizațiile antice consumau cicoarea la masă, dar o foloseau și ca medicament. Această plantă reduce aciditatea gastrică și preîntâmpină neplăcerile digestive. Cafeaua de cicoare are o […]

Cicoarea scade cantitatea de zahar din sange

Cicoarea scade cantitatea de zahăr din sânge

// Adaugă comentariu

√ Bazat pe studii științifice Cicoarea este mai mult decât un înlocuitor de cafea. Fitoterapeuții o apreciază pentru calitățile sale curative deosebite. Cicoarea în medicina tradițională Cicoarea (Cichorium intybus) este folosită în scop terapeutic din antichitate. Egiptenii o creșteau atât […]

Cafea de cicoare

7 motive să bei cafea de cicoare

// Adaugă comentariu

Cu siguranță ați văzut la magazinele naturiste cafeluță de cicoare, sau cel puțin ați auzit despre ea. Este un produs natural foarte apreciat, datorită mulțumii de beneficii pe care le aduce organismului. Unii o folosesc ca alternativă la cafeaua obișnuită, […]

Extractul de CICOARE scade pofta de DULCE și senzația de FOAME

// Adaugă comentariu

Cicoarea crește în diferite zone ale lumii, fiind utilizată atât ca sursă de hrană pentru animale, cât și ca plantă medicinală. Are o compoziție chimică bogată în nutrienți benefici sănătății, precum carbohidrați, proteine, fibre solubile, compuși fenolici bioactivi, vitamine și minerale. […]

Ceaiul de CICOARE – excelent pentru purificarea FICATULUI și a SPLINEI

// Adaugă comentariu

Utilizările cicorii în domeniul culinar și medical datează de pe vremea antichității. Cele mai multe părți ale plantei conțin nutrienți importanți: proteine, vitamine, minerale, fibre solubile, compuși fenolici bioactivi, responsabili pentru calitățile sale nutritive, profilactice și terapeutice. Dintre fitocompușii majori regăsiți […]