PĂSTURA – pâinea albinelor care reface țesuturile FICATULUI și întărește IMUNITATEA

Păstura este polenul prelucrat de către albine, amestecat cu miere, ceară și propria lor salivă, bătătorit și depozitat în celulele fagurelui pentru a fi utilizat ca hrană pentru larve în timpul iernii.

Astfel pregătit, polenul trece printr-un proces de fermentație cu acid lactic care durează circa 3 luni, căpătând o valoare nutrițională de 3 ori mai mare decât cea a polenului proaspăt recoltat din plante.

Păstură

Este practic un produs pre-digerat, bogat în enzime, bacterii bune (probiotice), vitamine, minerale și antioxidanți.

Principalii constituenți ai polenului sunt proteinele crude (10-40%), carbohidrații (13-55%), fibrele crude (0,3-20%) și lipidele (1-10%). Este considerat „singurul aliment perfect complet”, datorită faptului că are în compoziția sa toți aminoacizii esențiali necesari pentru organismul uman.

Acizii grași nesaturați din polenul de albine au numeroase efecte benefice: reduc nivelul de trigliceride și colesterol și sânge, combat inflamațiile și cheagurile de sânge.

Literatura actuală sugerează că polenul și păstura sunt surse bune de acizi polinesaturați, esențiali pentru nutriția umană întrucât nu pot fi sintetizați în corpul uman, ci trebuie obținuți din hrană.

Studiile științifice au arătat că polenul are proprietăți terapeutice considerabile: antioxidante, anti-microbiene, anti-radicale, anti-cancerigene și antiinflamatoare

Din păcate, există prea puține lucrări științifice publicate pe compoziția păsturii. În urma procesului de fermentație, polenul va conține lactobacillus (o bacterie care produce acid lactic și care ajută la întărirea imunității), vitamine din complexul B, hormoni naturali, compuși antibiotici, aminoacizi (triptofan, arginină, histidină, metionină, cistină, acid glutamic) și drojdii.

Produsul rezultat, numit păstură, are proprietăți regeneratoare hepatice, imunostimulatoare și detoxifiantePăstura reface celulele și țesuturile afectate ale ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, reglează digestia și îmbunătățește funcția colonului.

[wcepe_products ids=’14259′ button=’Cumpără aici’]

Are totodată efecte cardiotonice, anti-anemice (stimulează formarea hemoglobinei), tonice cerebrale (îmbunătățește memoria și crește capacitatea de concentrare) și anti-stres.

Este indicată în dieta persoanelor obosite, slăbite, stresate, lipsite de vitalitate, precum și în alimentația copiilor, a celor grav bolnavi sau care se recuperează după o boală cronică sau îndelungată.

Fitoterapeutul Constantin Milică recomandă păstura proaspătă colectată din faguri bolnavilor de cancer, ciroză sau ascită. Se consumă câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Ajută la creșterea rezistenței organismului la boală. 

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Monitorul Expres, Păstura, cel mai valoros medicament de stup: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=110067

2. Muammer Kaplan, Öznur Karaoglu, Nazife Eroglu and Sibel Silici, Fatty Acid and Proximate Composition of Bee Bread, Food Technol Biotechnol. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5253981/

3. Gândul info, Ce este păstura, alimentul-minune care vindecă ficatul şi sistemul imunitar şi elimină toxinele: http://www.gandul.info/magazin/ce-este-pastura-alimentul-minune-care-vindeca-ficatul-si-sistemul-imunitar-si-elimina-toxinele-14630478

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.