PĂSTURĂ cu MIERE – beneficii, administrare

Produsele apicole au o istorie medicinală lungă. Toate sistemele tradiționale de medicină din lume folosesc produsele stupului în scop profilactic și curativ.

Propolisul, mierea, lăptișorul de matcă, polenul, păstura, ceara și veninul de albine – toate au demonstrat activități antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice, antivirale și antioxidante.

Pastura in miere

Studiile au arătat că produsele stupului sunt utile și în terapia cancerului, datorită capacității lor naturale de a inhiba creșterea celulară a tumorilor și metastazele, favorizând totodată inducerea apopotozei celulelor canceroase.

______________________________

Păstură cu miere – beneficii

O combinație fructuoasă între produsele apicole este cea dintre păstură și miere. Cunoscută și sub numele de „pâinea albinelor”, păstura este un produs rezultat în mod natural în urma fermentării polenului în stup.

Are efecte biostimulatoare și un conținut nutrițional similar polenului. Unii autori o consideră chiar mai sănătoasă decât polenul, deoarece conține și lacto-fermenți.

Conține hormoni din plante, aminoacizi esențiali, antioxidanți (polifenoli), minerale și numeroase vitamine. Păstura este o sursă excelentă de energie pentru persoanele slăbite sau convalescente.

Cumpără de aici:

Acest amestec de păstură și miere poate fi consumat atât ca remediu preventiv, cât și ca adjuvant în diferite boli:

– anemie
– imunitate scăzută
– deficiențe nutriționale
– organism intoxicat
– hipercolesterolemie
– ateroscleroză
– afecțiuni hepatice
– afecțiuni gastrointestinale
– afecțiuni ale prostatei
– probleme urinare

Este utilă îndeosebi pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului sanguin, pentru cei care suferă de boli ale ficatului și ale tubului digestiv, pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau au nevoie de o detoxifiere a organismului.

______________________________

Mod de administrare

Acest produs conține păstură măcinată, dizolvată în miere crudă. Adulții pot lua câte 1 lingură pe zi, iar copiii (mai mari de 2 ani) câte 1 linguriță pe zi.

Păstura poate fi consumată de persoanele care au hipersensibilitate la polen. Totodată, spre deosebire de polen, care trebuie păstrat în congelator, păstura poate fi ținută la temperatura camerei, fără să-și piardă proprietățile.

Sursă: José Maurício Sforcin, Vassya Bankova and Andrzej K. Kuropatnicki, Medical Benefits of Honeybee Products. Evid Based Complement Alternat Med. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5440786/

Cautari:
    pastura beneficii tratament administrare |

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.