Colesterolul mărit este o problemă cu care tot mai multă lume se confruntă. Chiar și cei tineri au început să aibă analize proaste la colesterol. Dr. Marius Sava ne spune, într-un clip scurt postat pe pagina personală de Facebook, cum […]

Colesterolul mărit este o problemă cu care tot mai multă lume se confruntă. Chiar și cei tineri au început să aibă analize proaste la colesterol. Dr. Marius Sava ne spune, într-un clip scurt postat pe pagina personală de Facebook, cum […]
Potrivit istoricului grec Herodotus, cărbunele a fost folosit pentru prima dată de către civilizațiile Greciei antice. Inițial, cărbunele a fost întrebuințat ca material pentru gătit și fabricarea metalului. Mai târziu a început să fie folosit ca pastă de dinți. Cum […]
√ Articol bazat pe studii științifice Afinul este una din cele mai bune surse de antocianini. Acești antioxidanți au un rol important în prevenirea și tratarea diabetului. Un ceai obținut din frunze de afin și scorțișoară vă poate ajuta să […]
√ Articol bazat pe studii științifice Muștarul este foarte rar folosit în bucătărie. Unii îl consumă ocazional, cu mici, chiftele, crenvuști sau hamburgeri. Mare păcat, deoarece acest condiment ne poate aduce beneficii importante sănătății. Mai ales boabele de muștar crude! […]
√ Articol bazat pe studii științifice Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă minim 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână pentru scăderea colesterolului LDL. Acest tip de colesterol este considerat „rău”, deoarece se acumulează în pereții vaselor de […]
Sfecla roșie este o rădăcinoasă deosebit de prețioasă pentru sănătatea noastră. Ajută procesele de detoxifiere ale organismului. Este utilă în curele de dezintoxicare. Favorizează nu doar eliminarea toxinelor, ci și a metalelor grele și radioactive. Sfecla roșie curăță sângele și […]
Menținerea arterelor curate și flexibile este esențială pentru prevenirea bolilor coronariene și cardiovasculare. Placa arterială este formată din mai multe substanțe: colesterol, calciu și proteine. Aceste biofilme se acumulează de regulă în regiunile iritate, lezate, inflamate sau întărite ale arterelor. […]
√ Articol bazat pe studii științifice Există un truc alimentar la care pot apela persoanele cu colesterol mare. Este vorba despre tărâțele de ovăz. Dr. Mihail Pautov spune că acestea pot reduce colesterolul din sânge în mod natural cu până […]
Trandafirul, păducelul și hibiscusul sunt câteva flori care s-au dovedit eficiente în scăderea colesterolului. Pare greu de crezut, dat fiind natura lor delicată și ornamentală. CE PROPRIETĂȚI AU PETALELE DE TRANDAFIR Trandafirii sunt utilizați din vechime în scop medicinal. Petalele […]
√ Bazat pe studii științifice Puține femei sunt conștiente de pericolul unui nivel crescut de colesterol la menopauză. Majoritatea lor sunt îngrijorate cu privire la alte probleme asociate cu această perioadă, precum riscul de osteoporoză sau cancer mamar. Statisticile arată […]
√ Bazat pe studii științifice Un remediu simplu, format din usturoi și lămâie ar putea fi o alternativă naturală la statine. Un studiu realizat de cercetătorii iranieni a arătat că usturoiul crud combinat cu suc de lămâie reduce colesterolul la […]
Unele studii susțin că nu este bine să mănânci ouă. Altele concluzionează că sunt perfect sănătoase și încurajează consumul lor săptămânal. Ouăle – bune sau rele? Acum 100, ouăle erau considerate bune. În urmă cu 50 de ani, au devenit […]
Profesorul doctor Constantin Pârvu recomandă o rețetă simplă pentru reglarea colesterolului și detoxifierea corpului. Planta propusă este mesteacănul, pe care autorul o consideră un leac eficient pentru curățarea organismului, îndeosebi la cei care au un nivel crescut de grăsimi în […]
√ Articol documentat Faptul că ceapa ajută la scăderea colesterolului nu este doar o constatare personală, ci o realitate confirmată științific. CEAPA SCADE COLESTEROLUL Un studiu publicat în 2014 în „Nutrition & Metabolism” a arătat că adăugarea cepei în dietele […]
Măslinele (Olea europaea) sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive. Spre deosebire de alte fructe, au un gust amar intens și sunt foarte bogate în grăsimi benefice. Oamenii de știință au izolat diverși compuși din măsline, precum flavonoide, flavanoni, biofenoli, […]