Dr. Marius Sava: Cum mi-am scăzut eu colesterolul doar prin alimentație (de la 220 la 120)

Colesterolul mărit este o problemă cu care tot mai multă lume se confruntă. Chiar și cei tineri au început să aibă analize proaste la colesterol.

Dr. Marius Sava ne spune, într-un clip scurt postat pe pagina personală de Facebook, cum putem reduce colesterolul mărit, doar prin alimentație și stil de viață.

Dr. Marius Sava - Cum am scazut colesterolul doar prin alimentatie

Cum am scazut colesterolul doar prin alimentatie: Dr. Marius Sava

Medicul reușit să îl coboare pe al său de la 220 mg/dl la 120 mg/dl., doar prin câteva schimbări în acest sens.

Eu am reușit să scad colesterolul fără medicamente, doar prin schimbarea stilului de viață”.

Am limitat consumul de zahăr

Unul din motive pentru care multă lume are hipercolesterolemie este consumul excesiv de dulciuri și făinoase.

Colesterolul nu crește atât din cauza grăsimilor alimentare, cât din cauza zahărului. Corectarea acestui obicei nesănătos poate corecta și nivelul colesterolului. 

Primul lucru pe care am învățat să-l fac a fost să limitez consumul de zahăr”.

O cantitate mare de zahăr în corp înseamnă mai multă grăsime de depozit. Iar atunci când avem mult zahăr în organism, grăsimea stocată nu poate fi arsă.

Corpul va folosi ca sursă principală de energie zahărul, iar nu grăsimea. În momentul în care scoți zahărul din alimentație, vei avea mai multe șanse să scapi și de grăsimea din sânge și din corp.

Am consumat mai puține grăsimi saturate

A doua schimbare pe care dr. Sava a făcut-o și o recomandă pentru scăderea colesterolului este reducerea aportului de grăsimi saturate. Da, grăsimea saturată este un alt factor care determină nivelurile mari ale colesterolului.

Grăsimile saturate sunt cele care devin solide la temperatura camerei sau la temeperaturi mici. Câteva exemple sunt untul, untura, margarina, uleiul de cocos, uleiul de palmier.

Nu înseamnă să nu mâncați deloc, dar mâncați mai puțin”.

Citiți cu atenție eticheta produselor, deoarece veți găsi o sumedenie de alimente care conțin grăsimi saturate sau grăsimi trans.

Am slăbit, printr-o metodă ușoară

A treia schimbare care poate ajuta la scăderea colesterolului este slăbitul. Dr. Marius Sava a reușit să dea jos 12 kg într-un timp relativ scurt – 6 luni.

Nu a adoptat o dietă anume, ci a făcut modificări în frecvența meselor. Mai exact, a urmat un tip de post intermitent care arde grăsimea corporală și reduce greutatea corporală.

Am mâncat de 2 ori pe zi: odată la 11 dimineața și odată la 17:00 după-amiaza. Nu am mâncat nimic între aceste mese și am reușit să slăbesc”.

Am început să fac câte puțin sport

O altă recomandare importantă a medicului este sportul. A practicat sport de 2 pe săptămână

Nu vă gândiți că am avut timp să mă duc la sală. Am făcut sport acasă, câte 15 minute, de 2 ori pe săptămână”.

Nu am vicii care cresc colesterolul

Dacă fumați, va trebui să faceți și aici o schimbare, deoarece tutunul crește colesterolul din sânge.

Nu am acele vicii care cresc colesterolul. Adică nu consum alcool în exces și nu fumez. Dacă faceți lucrurile acestea, încercați să le limitați pentru scăderea colesterolului. Oricum sunt niște obiceiuri care nu sunt sănătoase”.

Stresul este un alt inamic major al sănătății noastre generale, inclusiv al colesterolului. Deși nu putem limita complet expunerea la stres, putem să ne îmbunătățim reacția la stres.

Pentru a identifica o posibilă problemă de sănătate este indicat să vă faceți analize în mod regulat. Profilul lipidic este una din ele.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Mâncați ovăz dacă vreți să vă reduceți colesterolul rău din sânge – dr. Mihail Pautov
Nimic nu scade colesterolul la fel de bine ca mișcarea fizică – dr. Mihaela Bilic
Reguli alimentare pentru a scăpa de colesterol, glicemie mare, grăsime corporală – dr. Gheorghe Cerin
Trigliceridele crescute – un indicator mai bun al riscului de atac de cord decât colesterolul LDL

Sursă articol: Dr. Marius Sava, Dacă scazi niveul de LDL, o să scadă și colesterolul din sânge periferic: https://www.facebook.com/reel/415759504328832

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]