Cidru de PERE și GHIMBIR – o aromă de neuitat

Această rețetă de cidru este foarte simplă. Băutura obținută este nu doar aromată și gustoasă, ci și foarte sănătoasă, datorită faptului că nu conține zahăr. Se prepară din fructe proaspete, bogate în fibre și antioxidanți, și mirodenii, înzestrate cu proprietăți terapeutice senzaționale.

Cidrul de pere și ghimbir este o băutură naturală, care poate ajuta la reducerea apetitului, la îmbunătățirea digestiei, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la înlăturarea stărilor de greață sau balonare.

ciru de pere si ghimbir

Se prepară foarte rapid și rezultatul este pe măsura așteptărilor: combinația dintre pere, mere și ghimbir este deosebită. Aroma acestui cidru este mai potrivită toamna, când puteți folosi și gutui.

Cidru de pere și ghimbir – rețetă

Din cantitățile date, ies circa 6 porții de cidru. Nu preparați mai mult o dată, deoarece acest cidru este natural și nu rezistă mult, decât câteva zile la frigider.

Ingrediente

• 3 pere mari
• 1 felie de rădăcină de ghimbir
• 2 bețe de scorțișoară
• 1-2 steluțe de anason
• 500 ml de suc de mere
• 500 ml de apă
• ¼ linguriță de sare de mare

Preparare

Nu curățați perele de coajă, deoarece veți înlătura o bună parte din fibrele pe care acestea le conțin, precum și alți nutrienți valoroși.

Spălați bine perele, tăiați-le în jumătate și îndepărtați cu un cuțit centrul (căsuța cu semințe). Tăiați fructele cubulețe și pasați-le cu ajutorul unui blender (poate fi folosit și un blender manual), până se fac piure.

Sucul de mere trebuie să fie natural, obținut în casă din mere ecologice. Pentru extragere, se poate folosi storcătorul de fructe sau blenderul (puneți fructele tăiate în blender și adăugați apă; mixați și apoi strecurați sucul).

Puneți piureul de pere într-o cratiță mare. Adăugați sucul de mere, apa, ghimbirul tocat mărunt, batoanele de scorțișoară, steluțele de anason și sarea de mare.

Lăsați amestecul să fiarbă 20-30 de minute (din momentul în care a început să clocotească), sau până când aromele s-au infuzat bine. Gustați și vedeți dacă mai trebuie ceva.

Serviți băutura obținută caldă, sau după ce s-a răcit. Îndulciți cu miere, dacă nu este suficient de dulce.

Dacă sunteți răcit, beți cidrul fierbinte, adăugând deasupra puțin cayenne.

Acest cidru poate fi păstrat în sticle la frigider, circa 3 zile.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.