Suc de MORCOV, PĂTRUNJEL și GHIMBIR – un remediu anti-alergic și anti-cancerigen (rețetă video)

Un remediu natural pentru ameliorarea alergiilor de sezon este sucul de morcov amestecat cu suc de pătrunjel. Se poate folosi atât frunzele, cât și rădăcina de pătrunjel.

Pătrunjelul este bogat în săruri minerale, care ajută la neutralizarea acizilor din corp, la curățarea sângelui, țesuturilor și organelor, la detoxifierea pielii, la curățarea rinichilor și la eliminarea metalelor grele din corp.

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir

Pătrunjelul stimulează organismul să producă anticorpi pentru combaterea alergiilor.

Acest zarzavat este o sursă foarte bună de compuși antiinflamatori (luteolină) și antioxidanți puternic, precum vitamina C și vitamina A, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Studiile au arătat că vitamina C reduce semnificativ simptomele de rinită alergică. Vitamina A este necesară pentru sănătatea membranelor mucoase și pentru menținerea sănătății sistemului respirator.

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Sucul de morcov poate fi util în tratarea rinitei alergice și la reducerea simptomelor alergice, datorită efectelor sale detoxifiante asupra sângelui și a proprietăților sale antiinflamatoare. Sucul de morcov elimină iritația tractului respirator și îmbunătățește respirația.

Mai mult decât atât, sucul de morcov combinat cu pătrunjel ajută la purificarea sângelui și la alcalinizarea organismului, ajutând la prevenirea sau combaterea cancerului. Pătrunjelul conține miricetină și apigenină, doi compuși care împiedică formarea tumorilor canceroase.

Sucul de morcov este un tonic excelent pentru sânge și ficat, și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Suc de morcov, pătrunjel și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 4-5 fire de pătrunjel verde
• 1 feliuță de ghimbir
• 300 ml de apă

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Preparare

Sucul se poate obține prin stoarcerea legumelor prin storcătorul electric, sau prin mixarea lor în blender cu apă, după care lichidul se strecoară.

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Suc de Morcov, Pătrunjel și Ghimbir Rețetă

Dacă aveți un storcător în casă care merge la rădăcinoase, folosiți 2 rădăcini de pătrunjel și 4 morcovi pe zi. Sucul rezultat din aceste cantități se bea zilnic, timp de 3 luni. Curățați rădăcinile cu o periuță pentru a îndepărta impuritățile, fără să le curățați de coajă.

Suc de Morcov și Pătrunjel

Suc de Morcov și Pătrunjel

Pentru a obține un suc și mai curativ, puteți folosi și alte ingrediente care ajută la alcalinizarea corpului, precum castravete și lămâie.

Atenție, sucul de pătrunjel nu trebuie consumat în cantități mari. Deoarece este foarte concentrat, trebuie întotdeauna diluat cu apă sau cu un alt suc. Este contraindicat femeilor însărcinate.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://healthyblenderrecipes.com/recipes/parsley_lemonade_allergies_be_gone_alkaline_green_juice
http://www.hungryforchange.tv/article/5-amazing-reasons-to-love-fresh-carrot-juice

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.