Suc de KAKI și KIWI, super-antioxidant (rețetă video)

Kaki este un fruct exotic japonez delicios și foarte sănătos, prezent de câțiva ani și în supermarketurile de la noi. I se mai spune „persimmon”, sau, în latină, „para lui Dumnezeu”. Are o formă și un gust asemănătoare dovleacului, însă aduce mai mult cu o roșie.

Suc de Kaki și Kiwi

Suc de Kaki și Kiwi

Studiile au revelat că acest fruct este mai bogat în antioxidanți decât merele. Kaki impresionează prin conținutul mare de:

– vitamina A (55%)
– vitamina C (21%)
– catechine (cu proprietăți antiinflamatoare și antibiotice)
– galocatechine, acid betulinic (inhibitor tumoral)
– beta-caroteni
– licopen
– luteină și zeaxantină (benefici pentru vedere)
– criptoxantină
– mangan
– fisetină

Fisetina este un flavonoid cu un potențial anticancerigen remarcabil, care face parte din familia altor 3 antioxidanți renumiți: quercetină, miricetină și kaempferol. Îl putem găsi și în alte fructe și legume, precum kiwi, mere, struguri, ceapă sau castraveți.

Smoothie de Kaki

Smoothie de Kaki

Studiile au arătat că fisetina este eficient împotriva melanomului, cancerului pulmonar, de colon, de pancreas și de prostată. Un studiu nou a asociat consumul de kaki cu distrugerea celulelor canceroase la sân. Aceste efecte se datorează tot fisteinei.

Manganul este de asemenea un antioxidant renumit pentru efectele protectoare împotriva cancerului pulmonar și bucal.

Fructele kaki sunt bogate în fibre, vitamine din complexul B, cupru și fosfor. Deși este sărac în calorii și grăsimi, kaki trebuie consumat cu moderație, deoarece conține fructoză.

Suc de kaki și kiwi – rețetă

Ingrediente

• 1 kaki
• 1 kiwi
• 1 banană
• 1 pahar de apă

Suc de Kaki și Kiwi Rețetă

Suc de Kaki și Kiwi Rețetă

Preparare

Curățați fructele kaki și kiwi de coajă și tăiați-le cubulețe. Puneți-le în vasul blenderului. Rupeți banana în două și adăugați-o în blender. La final turnați apa și mixați până obțineți un suc cremos, omogen.

Suc de Kaki

Suc de Kaki

Nu este nevoie să folosiți miere, zahăr sau alt îndulcitor, deoarece toate fructele folosite au o dulceață naturală intensă. Cu cât mai coapte sunt fructele, cu atât mai intensă și aromată va fi dulceața sucului.

Suc de Kaki și Kiwi

Suc de Kaki și Kiwi

Vezi și rețeta video:

Surse:
http://foodfacts.mercola.com/persimmon.html
http://medpublics.com/ro/fisetina-flavonoid-din-dieta-alimentara-un-inedit-inhibitor-dublu-al-pi3k-akt-si–mtor-pentru-tratarea-cancerului-de-prostata

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Il iubesc pe domnul Isus .A patimit pt noi dar noi tot rai suntem.PACAT.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.