ELIXIR bogat în vitamina C pentru întărirea organismului și prevenirea bolilor (rețetă video)

Vitamina C este un antioxidant cu un impact extraordinar asupra sănătății noastre. Este importantă pentru sistemul imunitare, pentru menținerea sănătății psihice, combaterea oboselii cronice, buna funcționare a sistemului nervos, precum și pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Suc de Citrice și Legume

Suc de Citrice și Legume

Corpul nostru nu poate produce vitamina C, de aceea trebuie să o luăm din alimente. Cele mai bune surse naturale de vitamina C sunt fructele citrice, unele fructe de pădure, kiwi, ardeiul gras, pătrunjelul, broccoli, spanacul și roșiile.

Rețeta de suc pe care v-o prezentăm mai jos ne oferă o doză generoasă de vitamina C naturală, atât de necesară pentru întărirea imunității și creșterea rezistenței la răceli și infecții, în sezonul rece, precum și pentru combaterea bolilor cardiovasculare și a cancerului, după cum au arătat-o studiile.

Suc bogat în vitamina C – rețetă

Kiwi și grepfrutul sunt două fructe care se află într-o strânsă competiție cu portocala în ceea ce privește conținutul de vitamina C. Un kiwi sau un grepfrut mediu conțin peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Ingrediente

• 1 portocală
• ½ grepfrut
• 1 kiwi
• 1 măr
• ¼ ardei gras roșu
• 2 curmale
• 1 feliuță de ghimbir
• 1 pahar de apă

Suc Bogat în Vitamina c Rețetă

Suc Bogat în Vitamina c Rețetă

Preparare

Curățați fructele de coajă și tăiați-le cubulețe, sau felii. În loc de portocală puteți folosi clementine, mandarine, minole, lămâie sau orice alt fruct citric, inclusiv pomelo.

Suc de Citrice și Legume

Suc de Citrice și Legume

Antioxidanții precum vitamina C sunt importanți inclusiv pentru menținerea acuității vizuale și prevenirea cataractei.

Suc Fructe și Legume

Suc Fructe și Legume

Vitamina C ajută la creșterea și repararea țesuturilor din corp (cartilajele, oasele și dinții), și combate daunele radicalilor liberi asupra celulelor corpului (prevenind cancerul) și efectele negative ale toxinelor, inclusiv daunele oxidative cauzate de fumat.

Nevoia de vitamina C a organismului nostru a crescut direct proporțional cu practicarea unui stil de viață nesănătos: dieta săracă în nutrienți, poluarea pe toate căile, stresul excesiv, programul prelungit de muncă, administrarea excesivă de medicamente etc. Toți acești factori slăbesc organismul și îl fac mai sensibil la boli.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.