SUC cald de PORTOCALE cu GHIMBIR și alte MIRODENII – remediu aromat pentru RĂCEALĂ

Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem atunci când suntem răciți este să bem cât mai multe lichide calde.

Este cea mai simplă metodă prin care putem susține procesul de vindecare și scurta durata bolii. Putem bea apă fierbinte simplă, ceaiuri din plante medicinale, lapte cald cu gălbenuș și miere, lapte cu turmeric sau vin fiert cu mirodenii.

O altă băutură eficientă pe care o putem consuma pentru a preveni sau a ajuta la tratarea unei răceli este acest suc cald de portocale și mirodenii.

Fructele citrice nu trebuie să lipsească din casele noastre pe durata iernii, deoarece ele ne ajută să ne ferim și să scăpăm de răceli prin aportul prețios de vitamina C pe care îl aduc în organism. Cel mai bine este să le consumăm ca atare sau sub formă de suc proaspăt.

____________________________________________________________________________________________________________

Suc de portocale cu ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 200 ml de suc de portocale
• ¼ linguriță de ghimbir (pudră)
• 2 cuișoare
• 1 baton de scorțișoară
• 1 steluță de anason
• 30 ml de apă
• 3 linguri de miere

Preparare

Pentru a obține un pahar de suc de portocale aveți nevoie de circa 2-3 portocale mari. Folosiți storcătorul manual de citrice sau un storcător electric.

Puneți sucul de portocale într-un ibric, pe aragaz, la foc mic. Adăugați mirodeniile și amestecați. Lăsați lichidul să se înfierbânte bine (nu trebuie să fiarbă). Când aproape începe să clocotească, stingeți focul și acoperiți vasul cu un capac.

Lăsați mirodeniile la infuzat câteva minute, până când sucul se răcorește suficient de mult încât să puteți adăuga mierea. Amestecați până se dizolvă.

Serviți băutura cât mai caldă posibil.

____________________________________________________________________________________________________________

Pe lângă faptul că are un gust savuros și aromat, această licoare va ajuta la întărirea sistemului imunitar și la ameliorarea simptomelor. Are un efect încălzitor, decongestiv la nivelul sinusurilor și calmant pentru gât.

Mierea este antibacteriană, vitaminizantă și antioxidantă.

Ghimbirul este antiinflamator și antimicrobian, crește transpirația, reduce durerile și greața, suprimă tusea și combate virusul care cauzează răceala (rinovirus).

Scorțișoara conține compuși fenolici și flavonoizi. Are efecte imunostimulatoare, antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene și anticancerigene.

Cuișoarele ajută la eliminarea flegmei, desfundă nasul și combate numeroși patogeni.

Anasonul calmează durerile în gât, are efecte antispasmodice, antiseptice, expectorante, stimulente și tonice.

Puteți adăuga și puțin piper cayenne. Acesta are un efect încălzitor și mai puternic decât ghimbirul. Este stimulant, anti-microbian, analgezic și expectorant. Acesta poate scurta durata unei gripe sau răceli.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Mystic Naturals, Herbal Remedies for the Cold & Flu Season: http://mysticnaturals.com/blog/herbal-remedies-for-the-cold-flu-season/

2. Nutrition and You, Anise seed nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/anise-seed.html

3. Naturally Daily, How to Use Honey and Cinnamon for Cold: https://naturallydaily.com/honey-and-cinnamon-for-cold/

4. Confessons of an Overworked Mom, Cold Remedy Drink | Hot Orange Spice Beverage: https://confessionsofanover-workedmom.com/cold-remedy-drink-hot-orange-spice-beverage/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.